Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün, Kabine Toplantısının ardından açıkladığı yüz yüze eğitim hakkındaki açıklamalarının detaylarını paylaştı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Selçuk, 15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlanacağını hatırlatarak, "Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz." dedi.

1 Mart'ta ilkokulların tüm sınıf düzeyleri açılacak

Salgının seyrine bağlı olarak İl Hıfzıssıhha Kurullarının bazı köyleride uzaktan eğitimi önerebileceğini söyleyen Selçuk, "Çocuklarımızın güçlü bir başlangıç yapmaları ve daha da gecikmemeleri için 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. Aynı tarihten itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Sınav döneminde olan 8 ve 12'nci sınıf öğrenciler için de 1 Mart'ta okulların açılacağını söyleyen Selçuk, bu öğrencilerin Bilim Kurulu’nun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacağını belirtti.

Kalan lise sınavları Mart ayında yapılacak

Bakan Selçuk, "Ayrıca, hali hazırda devam etmekte olan Destekleme Yetiştirme Kurslarına bu öğrencilerimizin daha rahat ulaşabilmeleri için sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz özel izinli sayılacaklardır. Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları da mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu sınavların kapsamı 1 Kasım 2020’ye kadar geldikleri ders konularını içermektedir." dedi.

Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımlarının geçen dönemde olduğu gibi yine velilerin kararına bağlı olacağını aktaran Selçuk, bu durumda çocukların devamsız sayılmayacağını, uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan sorumlu olacaklarını kaydetti.

Öğretmenlerin aşı takvimi

Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler için Şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılmasının planlandığını ifade eden Selçuk, "Önümüzdeki süreçte salgının da seyrine bağlı olarak il hıfzıssıhha kurullarının ve valiliklerin kararı doğrultusunda farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir." diye belirtti.