Gaziantep’i en etkili özel eğitim kurumlarından olan Özel Ada Koleji’nde başarılı ve mutlu öğrenciler yetişiyor. Özel Ada Koleji öğrencileri, Geçtiğimiz haftalarda yapılan Liseye Geçiş Sınavı’nda büyük başarıya imza attılar. Özel Ada Koleji öğrencilerinin yüzde 17’si Liseye Geçiş Sınavı’nda Türkiye genelinde yüzde 1’lik dilimde yer aldı.

Özel Ada Koleji’nde eğitim alan öğrencilerin yüzde 17’si, LGS’de yüzde 1’lik dilimde yer aldı. Öğrencilerin başarısını kutlayan Gaziantep Özel Ada Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Gafari Bayrın, Özel Ada Koleji’nde verilen eğitimin başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

“ Öğrencilerimizin tamamanının başarısını önemsiyoruz”

Açıklamalarda bulunan Bayrın, “Ada Koleji, kitlesel başarıda Gaziantep’in gururu olmaya devam ediyor. Liseye Geçiş Sınavlarında, öğrencilerinin her zaman bir bütün halinde genel başarısını dikkate alan Ada Koleji’nde bütün derslerde ayrı ayrı tüm sorulara cevap veren öğrencilerimiz var.

Sınavda Türkçe alanında öğrencilerimizin yüzde 49’u 0 ile 2 yanlış aralığında bulunuyor. Bu öğrencilerimizin yüzde 17’si soruların tamamına doğru yanıt verdi. 

Din Kültürü sorularında öğrencilerimizin yüzde 86’sı 0 ile 2 yanlış aralığında bulunuyor. İngilizcede öğrencilerimizin yüzde 64’ü 0 ile 2 yanlış aralığında bulunuyor. İnkılap Tarihinde ise öğrencilerimizin 0 ile 2 yanlış aralığı yüzde 91’i buluyor.

Fen Bilimleri ve Matematik alanında 0 ile 2 yanlış aralığı yüzde 30’ların üzerinde bulunuyor. Sınavı bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman öğrencilerimizin yüzde 17’si,  Türkiye genelinde yüzde 1’lik dilimde yer alıyor.”

 “Hedefimiz, Türkiye’nin model alacağı bir okul olmak”

Özel Ada Koleji olarak, tek bir öğrenciyi ön plana çıkarma anlayışında olan bir okul değiliz. Öğrencilerimize daha fazla başarı katabilmek amacını taşıyoruz. Hedeflediğimiz bu amacımızda başarılı olduk.

Geçen yıldan çok daha iyi bir sonuç aldık,  ivmemiz geçen yıllara oranla daha da artıyor. Amacımız sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında akademik başarıda da Türkiye’nin model alacağı bir okul olmaktır.

Şu anda rol model alacağımız herhangi bir eğitim kurumu bulunmuyor. Uluslar arası düzeyde incelediğimiz çok fazla mekanizma var, tüm bunları bir araya getirmek için çalışma yapıyoruz.

Sayısal ve sözel mantık derslerini ön plana çıkararak, drama eğitimi ile birleştirerek etkin bir dil eğitimi vermekteyiz. Başarının anahtar mutlulukta, dolayısıyla bizim çocuklarımız mutlu ve başarılı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ