Gaziantep Basketbol Kulübü (GBK) Başkanı Mehmet Özgür KANDEMİR yaptığı açıklamada; 'On beşinci yılımızda, On bir Altyapı Takımımızda ve On Basketbol okulu grubumuzda toplamda 300 sporcumuza basketbol eğitimi verdik. Bunu sadece 1 spor salonunda çalışarak gerçekleştirdik. 12 antrenörümüz ve destek personelimizle, toplamda 162 lisanslı sporcumuzla, ilimizde en aktif basketbol kulübü olarak, ilimiz ve ülkemiz basketboluna değer katmaya devam edeceğiz.

Gaziantep Basketbol Okulumuzda 5-16 yaş arası U6, U8, U10, U12, U14, U16 yaş kategorilerinde her grupta en fazla 12 sporcuya 3 profesyonel basketbol antrenörü eğitim verecek şekilde antrenmanlarımız planlanmaktadır. 20 Haziran 2022 Pazartesi başlayacak olan 2022 yılı Yaz Dönemi Basketbol Okulumuza, 5-16 yaş arası basketbola ilgi duyan bütün gençlerimizi bekleriz. İlimizin yetiştirmiş olduğu iki büyük isim, ilimizin ülkemizde en iyi şekilde temsil eden Basketbol Antrenörlerinden Erdal Culban hocamız ve Osman Yağcı hocamızdan gençlerimizin faydalanmalarını isterim.

Sayın Valimizin önderliğinde 'Spor Şehri Gaziantep' projesine gönülden destek veriyoruz, ilimizin ülkemiz de ve dünya çapında daha iyi yerlere gelmesi için de hep çalışacağız. Şartlar olgunlaşınca Valimiz Sayın Davut Gül beyin önderliğinde ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin hanımın destekleriyle kendi tesisimizi yapmak istiyoruz. 2021-2022 Sezonu U18 Kızlarda Gaziantep İl Şampiyonu olarak ilimizi bölge şampiyonasında temsil ettik.

Törenimize katılarak bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Koray Yanıktepe Beye, Değerli Protokol Üyelerine ve değerli GBK AİLESİ sporcu ve velilerine çok teşekkür ederim' dedi.

Yapılan protokol konuşmaları ve plaket töreninin ardından GBK'nın alt yapısında bulunan 300 sporcu sertifikasını aldı.