Terminalde Suriyeli hareketliliği bayrama sayılı günler kala biletler tükenme noktasına geldi. Suriyeli mülteciler, ülkelerindeki iç savaşa ve karışıklıklara rağmen akrabalarını ziyaret etmek için Gaziantep Terminali’nden Kilis’e, oradan’da Suriye’ye gitmeye çalışıyor.

Suriyeli mülteciler, ülkelerindeki iç savaşa ve karışıklıklara rağmen Suriye’de kalan akrabalarını ziyaret etmek için Gaziantep Terminali’nden Kilis’e gitmeye çalışıyor.
Öte yandan birçok otobüs firmasında biletler tükenme noktasına gelirken, bayram ziyareti için yolculuk yapmak isteyenler bayram tatilini erkene almak durumunda kaldı. Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantep Otogarı’nda şehirler arası otobüs biletleri tükendi. Birçok otobüs firmasında biletler tükenirken, yetkililer ek seferler düzenleyerek yolcularını mağdur etmeyeceklerini bildirdi. Her bayram öncesi yaşanan bilet sıkıntısına alışkın olan vatandaşlar ise biletlerini önceden satın aldı.
Bayram yoğunluğu dolayısıyla bilet bulamadıklarını ve erken dönmek zorunda kaldıklarını belirten Bilge Işık ve Sultan Alıcı, “Bayramın ikinci gününe kadar yer olmadığı için bugün gelmek zorunda kaldık. Bayram tatilini erkene almak zorunda kaldık.” dedi.
Otobüs firması yetkilisi Niyazi Çalışkan ise bayram öncesi büyük bir yoğunluk yaşadıklarını ve otobüslerde hiç yer kalmadığını kaydetti Çalışkan, “Bayram öncesi arabalarımızda hiç yer kalmadı. Bu bayram diğer bayramlar gibi değil. Biz Malatya hattında çalışıyoruz. Ek servisler düzenledik. Ayın 2’si ve 3’ü gibi ek servislerimiz bile dolmuş durumda. Otobüs firmaları bayram üzeri rezervasyon yapmıyorlar. Yolcuların biletlerini gelip elden almaları yada internet üzerinden satın almaları gerekiyor” diye konuştu.
Bayram üstü otobüs kullanacak şoförlere uyarılarda bulunan otobüs şoförü Zeynel Abidin Gülsever de “Uykunun üzerine şoförlerin çok gitmemesi gerekiyor. Yorulduklarında mutlaka şoför değişimi olması gerekiyor. Yedek şoförün temkinli olması gerekiyor. Asıl şoför uyuduğunda hemen kaldırması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (İHA)