Gaziantep'te Bakırcılar Çarşısı'ndaki bıçakçılarda hareketlilik başladı. Kurban kesecek vatandaşlar, bıçakları hazırlama telaşına düştü. Yeni bıçak alanların yanı sıra kimi vatandaşlar da eski bıçaklarını biletip bayrama hazırlanıyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban kesecek vatandaşlar, körelen bıçaklarını biletmek için bıçakçılara gitmeye başlarken Gaziantepli bıçak ustaları, bileme işlemlerinin son günlere bırakılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Bıçak bileme ustaları, artan bıçak fiyatları karşısında bileme fiyatlarının uygun olduğunu belirterek bıçak bilemek isteyenlerin erken gelmesini, son güne bırakılmaması gerektiğini söyledi.

'KURBANIN EZİYET ÇEKMEMESİ İÇİN KESKİN BIÇAKLAR TERCİH EDİLMELİDİR'

Kurban edilecek hayvanın eziyet çekmemesi için keskin bıçakların kullanılması tavsiyesinde bulunan Ferdi Kaz, '1970'li yıllardan beri burada bıçakçılık yapıyorum. Eskiye nazaran işlerimiz düştü ama Kurban Bayramı hazırlıkları var. Gelip bıçak alan ve bıçaklarını bileten vatandaşlarımız var. Bıçak fiyatları kalitesine göre değişiyor. Kurbanın eziyet çekmemesi için keskin bıçaklar tercih edilmelidir. Fiyat bıçağına göre incesi var kalını var iyi olanlar kamyonet makasından yapılıyor. Bıçak bileyen vatandaşlar yanında birer tane deri yüzme bıçağı alıyorlar. Kurbanı kesmek için 3 numaralı bıçaklar tercih edilmelidir. Vatandaşlarımızın çoğunluğu yeni bıçak alma yerine biletiyor. Yoğunluğumuz var. Ama yaşanan bu yoğunluğu son 2 gün daha çok olur.' dedi.

'BİLEME İŞLERİNİ YOĞUNLUĞUN OLMADIĞI GÜNLERDE YAPTIRIN'

Bıçak bileme işlemlerinin son güne bırakılmaması yönünde uyarı da bulunan Erhan Kaz ise, kurban kesemeyen vatandaşların da unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Bıçak fiyatlarının yüksek olduğundan dolayı birçok vatandaşın yeni bıçak alma yerine eski bıçaklarını bilettiğini söyleyen Kaz, 'Şu an pek yoğun değiliz ama bıçakları bilemeye başladık. Yoğunluğu son 3 gün kala bekliyoruz. Vatandaşlarımız genellikle işlerini son günlere bırakıyor. Biz bunu tavsiye etmiyoruz. Bileme işlerini yoğunluğun olmadığı günlerde yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bıçaklar ve satırlar, kurbanın kesilmesinde önemli bir araç. Bugün en ucuz bıçak 100 TL olduğu için vatandaşlarımız eski bıçaklarını biletiyorlar. Fiyatlar yüksek olduğundan dolayı belki birçok kişi kurban kesemeyecek. Bundan dolayı kurban kesemeyen vatandaşlar da unutulmasın.' diye konuştu.

'BIÇAK BİLEME SEZONUNA BAŞLADIK'

Bıçak bileme işleri için çalışmalara başladığını belirten Ömer Suna, 'Bıçak bileme sezonuna başladık. Yoğunluğumuz son günde oluyor. Şu an gelen bıçak ve satırları biliyoruz. Kurban Bayramı olduğu için kurban kesecek var. Bundan dolayı çalışıyoruz. Bıçaklarını getiren vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Bıçak satışlarının geçen seneye göre düşük olduğunu ama son günlerde satışlarının yoğunlaştığını ifade eden Nilüfer Şahan ise, vatandaşların bayrama hazırlık yaptığını söyledi.