T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları’ programı kapsamında geleceğin mühendislerinin, teknoloji girişimcilerinin ve bilim adamlarının yetiştirileceği 81 İlde 100 Dene yap Teknoloji Atölyesi kurulmasına karar verildi. Bunun sonucunda çalışmalarına hız kesmeden başlayan yetkili bakanlıklar tarafından ilk süreçte 31 şehirde tam olarak, 36 atölye kuruldu.

Gaziantep’te 6 atölye

“Geleceğin Teknoloji Yıldızları” Programı kapsamında, Gazikent Gençlik Merkezi, Çamlıtepe Mahallesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GOAP Mücahitler ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi olmak üzere 4 tanesi Şehitkamil İlçesi’nde, Şahinbey Kongre Merkezi’nde olmak üzere 2 tanesi ise Şahinbey İlçesi’nde yer alan 6 atölye kuruldu. 3 yıl sürecek olan bu eğitimler Türkiye için başarılı mühendisler ve girişimciler yetiştirmeyi hedefliyor. Ortaokul düzeyinde 4 ve 5. Sınıf öğrencilerinin ve lise grubunda ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerin katılabileceği bu program, 31 Ekim itibariyle sınavlara girerek başarılı olan 348 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacak.

Başkan Tahmazoğlu, “Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştiriyoruz”

Resmi twitter hesabından yapığı paylaşımda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, “İlçemizde kurduğumuz 2 Dene Yap Türkiye Teknoloji Atölyesi’nde 348 öğrencimiz yakında eğitime başlayacak” dedi. Bu atölyelerde mühendisler, girişimciler ve Selçuk Bayraktar’ların yetişeceğini belirten Başkan Tahmazoğlu, “Bilim ve teknolojinin kalbi Şahinbey’de atacak” diye ekledi.

Çocuklardan Başkan Tahmazoğlu’na Teşekkür

İlk olarak 2020 yılı itibari ile duyurulan atölyelerin yapımı tamamlandı ve kısa süre içinde eğitime başlandı. Bünyesinde birçok çocuğa eğitim veren bu atölyelerde ki çocuklar verilen eğitimden son derece memnun olduklarını söylediler. Bununla birlikte Başkan Tahmazoğlu’na mesaj gönderen çocuklar, “Burada çok eğleniyorum. Matematik dersi benim için daha eğlenceli oldu. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bir diğer çocuk ise, atölyeye ilk geldiğinde normal bir eğitim alacağını zannettiğini belirtirken, “Burası hiç düşünmediğim kadar güzel” diye konuştu. Doğa Bilimleri'ni seçtiğini söyleyen bir diğer çocuk ise, “Doğa Bilimleri'nde merak ettiğim birçok şey vardı. Bu atölye sayesinde, Elektriklenme olayını öğrendim” diye konuştu.