Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance için işler iyi gitmiyor. Son dönemde bir çok ülkenin sıkı denetimine konu olan Binance için yatırımcıları korkutan haberler peş peşe geliyor. Geçtiğimiz günlerde İngiliz regülatör kuruluş FCA Binance İngiltere biriminin faaliyetini durdururken Kanada'da Ontario'daki Binance'ın operasyonlarını durdurma kararı almıştı. Diğer bir taraftan ise Japonya ve Tayland gibi ülkeler de Binance hakkında uyarı yayınlamışlardı.

Bugün ise Binance'a bir darbe de Sepa'dan geldi. Kripto para borsası Binance, kullanıcılarına gönderdiği e-posta ile Avrupa'nın önemli ödeme ağlarından biri olan Sepa üzerinden ödeme yapmayı geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Binance, bu durumun kendi kontrolleri ötesindeki gelişmelerden kaynaklandığını duyurdu.

Sepa, Avrupa genelinde euro ödemelerin uyumlaştırmayı amaçlayan proje olarak öne çıkıyor.

Sepa'yı yöneticileri ise Binance kararına ilişkin açıklama yapmadı.

Son haftalarda Binance ile ilgili yaşananlar sonrası dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'ın kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, şirketin son dönemde yaşadığı sorunların kısmen hızlı büyüme kaynaklı olduğunu söyledi.

Changpeng, "Binance çok hızlı büyüdü ve her şeyi doğru yapamamış olabiliriz. Ancak her gün öğrenmeye ve gelişmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde regülatör kuruluşlarla işbirliği yapma isteklerini tekrarlayan Zhao "Kullanıcıların korunması için yeni yetenekler istihdam edip yeni sistemler kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7