Okulun bölgenin eğitim kalitesine oldukça önemli katkılarda bulunacağını belirten Türkiye Maarif Vakfı Suriye Ülke Temsilcisi Muhammed Emin Şimşek, okulda verilecek kaliteli eğitimle okulun bölgenin seçkin okullarından biri olmasını hedeflediklerini belirtti.

TÜRKİYE MAARİF VAKFI İLE EĞİTİM BİR SEN'DEN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye Maarif Vakfı ile Eğitim-Bir-Sen arasında imzalanan 20 derslikli ortaokul yapımı protokolü kapsamında Suriye Çobanbey'de inşaatına başlanan 'Eğitim-Bir-Sen Ahmet Gündoğdu Okulu' tamamlanarak Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi. Ankara'da gerçekleştirilen devir törenine: Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra Vakıf ve Sendika görevlileri katıldı.

20 DERSLİKLİ OKULDA TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLEREK TASARLANDI

Eğitim-Bir-Sen tarafından yaptırılan okul, Türkiye Cumhuriyeti makamlarınca yönetim yetkisi kabul edilmiş bölgede, 'Yerel Meclis' tarafından tahsis edilen 5 bin 500 metrekarelik alana kuruldu. 20 derslikli okul, 5 bin 100 metrekare alana, 864 metrekare üzerine inşa edildi. Okul, eğitim-öğretim ortamlarının ihtiyaç duyacağı tüm detaylar düşünülerek tasarlandı, spor sahalarıyla donatıldı.

Türkiye'nin uluslararası alanda eğitim yüzü olan Türkiye Maarif Vakfı tarafından devralınan okul, sınavla öğrenci alan okullar kapsamında yer alacak. Türkiye Maarif Vakfı Suriye Ülke Temsilcisi Muhammed Emin Şimşek, okulda verilecek kaliteli eğitimle okulun bölgenin seçkin okullarından biri olmasını hedeflediklerini ve bölgenin eğitim kalitesine oldukça önemli katkılarda bulunacağını belirtti.

TÜRKİYE MAARİF VAKFI TARİHİ

Türkiye Maarif Vakfı, kültür ve medeniyet etkileşimini "ortak iyi"ye ulaştıracak bir yol olarak gören Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısıdır. 17.06.2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluştur. Kar amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Maarif Vakfı, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla kurulmuştur.