Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, 'Umudumuz Kurban Bayramıydı ama bu bayramda da esnaf umduğunu bulamadı. Genel anlamda çarşıda büyük bir hareketlilik var ama bu hareketlilik pasaj ve diğer esnafa çok yansımadı. Çünkü insanların cebinde nakit para yok' dedi. Esnafın KOSGEB destekli faizsiz krediye ihtiyacı olduğunu belirten Azak, 'Esnafa KOSGEB aracılığıyla 50 bin TL faizsiz kredi verilmesi gerekiyor. Bu destek verilirse esnafa can suyu olur. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz' dedi.

ESNAF BU BAYRAMDA DA UMDUĞUNU BULAMADI

Gaziantep'te Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alışveriş telaşı yaşayan vatandaşlar çarşılarda yoğunluk oluşturdu ancak bayram öncesi yaşanan hareketlilik esnafa çok yansımıyor. Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, 'Umudumuz Kurban Bayramıydı ama bu bayramda da esnaf umduğunu bulamadı. Genel anlamda çarşıda büyük bir hareketlilik var ama bu hareketlilik pasaj ve diğer esnafa çok yansımadı. Çünkü insanların cebinde nakit para yok' dedi.

ÇARSIDAKİ HAREKETLİLİK ESNAFA YANSIMADI

Çarsıdaki hareketliliğin esnafa yansımadığını belirten Azak, 'Esnafın umudu kurban bayramıydı. Genel anlamda çarşıda büyük bir hareketlilik var ama bu hareketlilik pasaj ve diğer esnafa çok yansımadı. Çünkü insanların cebinde nakit para yok. Çarsıda kalabalık var ama esnafa pek yansımadı. Yani çarsıdaki hareketlilik esnafa yansımadı' dedi.

PİYASADA SICAK PARA HİÇ YOK

Esnafın bu Bayram öncesinde de umduğunu bulamadığını belirten Azak, 'Küçük esnaf yeni iş yapmaya başladı ve pandemi yaraları sarmaya başladı. Ancak piyasada sıcak para hiç yok. Sıcak para olmamasından dolayı piyasa kilitlenmiş durumda. Umudumuz Kurban Bayramıydı ama bu bayramda da esnaf umduğunu bulamadı' dedi.

BİR HAREKETLİLİK VAR AMA KÜÇÜK ESNAFA PEK YANSIMIYOR

1 Temmuzdan itibaren kalkan kısıtlamalarla birlikte çarşıda bir hareketlilik yaşandığını belirten Azak, 'Turizm sektöründeki hareketlilik gözle görülebilir bir hareketlilik var ama bu hareketlilik daha çok lokantacı ve baklavacı esnafına yansıyor. Yani bu hareketlilik pasaj esnafına daha yansımadı. Gurbetçiler de önce denize tatile gidip daha sonra Gaziantep'e geliyorlar. Dolaysıyla gurbetçiler de artık bir hareketlilik oluşturmuyor. Genel anlamda bir hareketlilik var ama küçük esnafa pek yansımadı' dedi.

KÜÇÜK ESNAF AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

Küçük esnafın halen ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Azak, 'Küçük esnafın bütçeleri dar olduğundan dolayı bizler pandemiden daha çok sıkıntı yasıyoruz. Kısıtlamalar kalktı ama insanlarda para yok. Satışlar düşük. Küçük esnaf şuanda ayakta kalma mücadelesi veriyor' dedi.

DOLARIN YÜKSELMESİ ESNAFI KÖTÜ ETKİLİYOR

Doların yükselmesi esnafı kötü etkilediğini belirten Azak, 'Doların yükselmesi bizi kötü etkiliyor. Dolar yükselince piyasa durgunlaşıyor. Döviz kurundaki yükseliş ve dalgalanma her zaman pasaj esnafını olumsuz etkiliyor' dedi.

BAĞ KUR PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ, VERGİLERİN ERTELENMESİNİ İSTİYORUZ

Bağ kur primlerinin düşürülmesini, vergilerin ertelenmesini isteyen Azak, 'Satışlar yok ama vergiler devam ediyor. Sürekli her şeye zam geliyor. Bağ kur primlerinin düşürülmesini, vergilerin ertelenmesini istiyoruz' dedi.

ESNAFA 50 BİN TL FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİLMELİ

Esnafın can suyu olacak faizsiz krediye ihtiyacı olduğunu belirten Azak, 'Esnafa KOSGEB aracılığıyla vergisi olan esnafa 50 bin, vergisi olmayan esnafa da 20-30 bin TL faizsiz kredi verilmesi gerekiyor. Bu destek verilirse esnafa can suyu olur. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz' diye konuştu. BAHRİ UÇAR