Yapılan istişarelerin ardından Gaziantep Büyükşehir, en uygun ücret tarifeleriyle Gazi şehirlileri tiyatroyla buluşturacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN GAGEV'E 7 MİLYON TL BAĞIŞ


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı'na (GAGEV) Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinliklerinde kullanılmak üzere 7 milyon TL bağış yapılacak.


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI


Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2021 Eylül Ayı Dönem Toplantısı'nın 2'nci Birleşimi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ'ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis Toplantı Salonu'nda gerçeklesen meclis, yoklama alınması ile açılırken, bir önceki birleşim tutanağının okunup kabul edilmesiyle devam etti. Mecliste 57 gündem ve 6 gündem dışı madde görüşüldü.

BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU EKİM AYINDA İLK OYUNUNU SAHNELEYECEK


Birleşimde, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet verecek Şehir Tiyatrosu'nun ekim ayında oyunlarını sahnelemeye başlayacağı açıklandı. Oyunlar, Onat Kutlar Tiyatro Salonu başta olmak üzere Gaziantep Üniversitesi AKS ve Mavera salonlarında sahnelenecek. Her oyunda salonun ilk iki sırası davetiyeyle katılması ön görülen belediye ve üniversite protokolü için ayrılırken prömiyer, gala gösterileri, belediyenin yaptığı şenlik, festival ve özel günlerdeki gösteriler ise ücretsiz olarak vatandaşa sunulacak. Bunun yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, diğer büyükşehir belediyelerine göre belirlediği ücret tarifeleriyle vatandaşa en uygun koşulları sağlayacak.

BÜYÜKŞEHİR'E BAĞLI ŞEHİR TİYATROSU EN UYGUN ÜCRET TARİFESİNE SAHİP OLACAK


İlgili madde hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya diğer büyükşehir belediyelerinde hizmet veren şehir tiyatrolarıyla görüşülerek ekim ayında faaliyete geçecek Şehir Tiyatrosu'nun ücret tarifeleri görüşüldü. Yapılan istişarelerin ardından Gaziantep Büyükşehir, en uygun ücret tarifeleriyle Gazi şehirlileri tiyatroyla buluşturacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN GAGEV'E 7 MİLYON TL BAĞIŞ


Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Gaziantep'i Geliştirme Vakfı'na (GAGEV) Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinliklerinde kullanılmak üzere 7 milyon TL bağış yapıldı. Mecliste gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gündem dışından gündeme alınan 6 maddenin görüşülmesine geçildi. Gündeme alınan dördüncü maddede Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinliklerinde kullanılmak üzere maddi destek talebinde bulunan GAGEV'e 7 milyon TL yardım yapılması gündeme geldi. İlgili madde teklif karar olarak oylamaya sunuldu, CHP Grubunun ret oyuna karşına oy çokluğu ile kabul edildi.

14 BİN KONUT PROJESİNDE FAİZ ORANI DAHA DÜŞÜK OLMASI LAZIM


Mecliste gündem dışı söz alan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek '14 Bin Konut Projesi' için faiz oranlarının yüksek olduğunu söyledi. Kireç, 'Yoksul ve dar gelirli vatandaş kredi kullandığı zaman maliyetleri ödemeyecekler kadar yüksek. Krediye çözüm bulunursa vatandaş biraz daha rahat olur. Yani faiz oranı yüzde 1.50 değil de, daha düşük olması lazım. Yoksul ve dar gelirli vatandaşların bir kısmı 14 bin konuttan faydalanmak için başvuru yaptı, ancak fiyatlardan dolayı başvurularını geri çektiler. Kredi kullanıldığından evler pahalıya geliyor. Emlak Konut ile birlikte yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı?' diye sordu.

MALİYETİ DAHA UYGUN OLACAK ŞEKİLDE PROJELER YAPTIK


CHP'li Kireç'e cevap veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erdem Güzelbey de, '14 bin konutu etaplara böldük. Müteahhitler iki yıl içerisinde konutu yapmak koşuluyla vereceğiz. Rahat ve maliyeti daha uygun olacak şekilde projeler yaptık. Yapacağımız evlerin maliyeti TOKİ'nin yapacağı ev fiyatı ile aynı çıkıyor. TOKİ, enflasyon oranında zam yaptığından alan kişi bunu görmüyor ve banka kredisinden daha maliyetli ve yüksek oluyor. Büyük ihtimalle Halk Bankası ile çalışacağız. Vatandaş, banka kredisi kullandığında ne ödeyeceğini görecek. Halk Bankası ile görüşerek faiz oranlarını da mevcuttan daha düşük kullandıracağız. Birinci etapta talepleri görmek istiyoruz. Şu anda her katta 4 daire var, fakat bir sonraki etapta her katta 6 daire olarak çalışacağız' diye konuştu.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi 11 Ekim Pazartesi Günü saat 15.00'da yapılacak. BAHRİ UÇAR