Kaplan: “Çocuk istismarı, insanlık suçudur. Gaziantep’te yaşanan çocuk istismarı artık son nokta olmuştur. Hemen her gün yeni bir çocuk istismarı, şiddet ya da kaybolan çocuk haberiyle güne başlıyoruz. Artık yüreğimiz kaldırmıyor. Son zamanlarda çocuk intiharları, çocuk istismarı, çocuk evliliklerinde ciddi bir artış var.”

BU TABLO İLİKLERİMİZİ DONDURUYOR!

Kaplan: “Kamuoyu araştırmalarına göre Türkiye’de son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu devletin izniyle evlendirilmiş, son 6 yılda 142 bin 298 çocuk anne olmuş ve bu çocukların büyük kısmı dini nikâh ile evlendirilmiştir. Evlilik yaşı kız çocuklarda 12 yaşına kadar düşmüştür. Çocuk yaşta evliliklerde Türkiye dünyada ilk 10’un içinde yer aldığı belirtilmiştir. Son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. Çocuk tecavüzlerinin sadece yüzde 5’i ortaya çıkıyor ve yüzde 95’i gizli kalıyor. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 17 bin çocuk istismarı davası açılıyor. Bu rakamlar ülkede çocuklarımızı koruyamadığımız, onlara haklarını sunamadığımız ve çocuklarımızın ciddi tehdit altında olduğunu gösteriyor. İliklerimizi donduran bu tablo karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir” diye konuştu.

ÇOCUK BAKANLIĞI KURULMALI! ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ!

“Ne yazık ki çocuklarımızı koruyamıyor, onları hakları ile buluşturamıyoruz. 27.Dönem Milletvekili olarak meclis açıldığında yapmamız gereken ilk şey çocuk yasasını gündeme getirmek, caydırıcı cezai yaptırımların hayata geçirmek olmalıdır. Failleri korumaya çalışan uygulamalara son verilmelidir. Çocuk istismarı suçlarına indirim gelmemeli, cezasız bırakılmamalıdır. Çocuk Bakanlığı kurulmalı, evrensel yasalara ve sözleşmelere tam uyum sağlamalıdır.

Çocuklarımızı korumak en asli görevimizdir. Bu dönem böyle çirkin olayların yaşanmaması için parti olarak elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz” diye açıklamalarda bulundu. BÜLTEN