Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açıklayacağını belirttiği müjde ile ilgili konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi.

Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında hamdolsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi.

Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır."

Diğer ülkelerdeki arama ruhsatlarını da çoğaltacaklarını söyleyen Erdoğan, "Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Türkiye bunun bedelini ödemiş bir ülkedir. Cari açığımızın en büyük sebebi de hep enerji olmuştur. Denizlerde ve karada daha büyük arama yapıp enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "AB, Yunanistan'ı şımartıp üzerimize salarken kendi ilkelerine ihanet ettiğini görmelidir. Ortada dolaşan ve hiçbir geçerliliği olmayan saçmsapan haritaların en büyük zararı AB'ye vereceği unutulmamalıdır." dedi.

"Sakarya gaz sahasındaki keşiften sonra artık önümüze çok daha aydınlık bir yol olduğuna inanıyoruz." diyen Erdoğan, "Bugün gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Buradan elde edeceğimiz gelirin hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Süreçte emeğe katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Bu sürece öncülük eden Berat Albayrak ve Fatih Dönmez'e ekipleriyle birlikte bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu