Milyonlarca öğrenci Eğitim Bilişim Ağ (EBA) ile uzaktan eğitimlerine evlerinden devam ediyor. Ailede birden fazla eğitim alan çocuğu bulunan aileler MEB Bakanlığı tarafından dağıtımı yapılan ücretsiz tabletlerden faydalanmak istiyor. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, Ocak ayının ortasına kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere 300 bin tablet dağıtılacağını duyurdu. Öğrencilerin ders takip etme amacıyla kullanabilecekleri tabletlerde internet bağlantısı da bulunuyor. 15 Aralık itibariyle çeşitli illere tablet dağıtım süreci başladı. Tabletler İl Müdürlükleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşacak. Bir sonraki dağıtım süreci ise 21 Aralık tarihinden itibaren başlayacak.

Tabletler ne zaman dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tablet dağıtımına ilişkin yaptığı açıklamada şu ana kadar öğrencilere 150 bin civarında tablet dağıtıldığını duyurdu. 21 Aralık tarihine kadar İlkokul, Ortaokul ve lise öğrencilerine 200 bin tablet dağıtıldı. Yeni yıl ile birlikte Ocak ayının ortasına kadar 300 bin ilave tablet dağıtımı yapılacak.

Tablet başvuruları nasıl yapılacak?

Öğrenci ve velilerin tablet dağıtımına ilişkin merak ettikleri en önemli hususlardan birisi başvuruların nereden ve nasıl yapıldığı oldu. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtım süreci devam eden tabletlerden faydalanmak için herhangi bir başvuru ekranı veya sayfası bulunmuyor.  MEB İl Müdürlükleri, okul yönetimleri ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek bu öğrencilere tabletleri dağıtıyor.

Tabletleri kimler alabilir?

MEB Bakanı Ziya Selçuk, tabletlerin dağıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimleri ve öğrencilerin akademik başarı kriterlerinin baz alınarak dağıtımın yapılacağını paylaştı. Bakanlık tarafından hazırlanan strateji çerçevesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde kullanabilmeleri için dağıtımlar yapılmaya devam ediyor.

KAYNAK: HABER7