Gaziantep Sanayi Odası ile AKORT Fuarcılık tarafından organize edilen Gaziantep Kunduracılar Odası ve Türkiye Umum Ayakkabıcılık Federasyonun işbirliği ile gerçekleştirilen GAPSHOES 23. Uluslar arası ayakkabı ve yan sanayi kış fuarı açıldı. Fuar açılışında konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya” Niyetleri bu milletle bir, beraber, kardeşlik olmayan hangi üst akıla hizmet ederek bu memlekete hadsizlik yapanları ayıracağız. Bunu yaparken hiçbir hizmetimiz aksamayacak bir kişilik yerine beş kişilik çalışacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Bizim için yeni bir Çanakkale, baş eğmeyen baş veren Gazi şehrimiz açısından da 15 Temmuz mücadelesi oldu” ifadelerini kullandı.

“5 GECE DE BİR KİŞİNİN BURNU KANAMADI”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya fuarın ertelenmemesi kararının doğruluğunun altını çizerek “Biz en zor koşullarda bile üreten bir şehir, üretken bir şehir marka bir şehir olduğumuzu her kese; hem kendimize, hem komşularımıza hem de bütün dünyaya gösterdik. Niyetleri bu milletle bir, beraber, kardeşlik olmayan hangi üst akıla hizmet ederek bu memlekete hadsizlik yapanları ayıracağız. Bunu yaparken hiçbir hizmetimiz aksamayacak bir kişilik yerine beş kişilik çalışacağız. Bu aziz milletin başını öne eğdirmeyeceğiz. Ecdadımız 11 ayda 6 bin 317 şehit verdi ama dünyanın 4üncü büyük ordusunu Gaziantep’e girdirmedi” diye konuştu.

“BU NECİP MİLLET GEREĞİNİ YAPMASAYDI”

Açılış öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ‘’İnsanların, toplumların, milletlerin kaderleri vardır. Kaderlerin de dönüm noktası vardır. 15 Temmuz, bu necip milletin kaderinin dönüm noktası oldu. Aslında bizim için yeni bir Çanakkale, baş eğmeyen baş veren Gazi şehrimiz açısından da 15 Temmuz mücadelesi oldu. Zamanın şahidiyiz mekanın şahidiyiz. Bu millet alnından öpülecek muhteşem bir millet. Hedefe kilitlenerek, bunları kalkınma hamlesine dönüştürmeliyiz’’ diyerek, herkesin ve her kesimin işine, projelerine devam etmesini ve dünyaya nasıl bir millet olduğumuzu göstermesini diledi.

“DİK DURDUĞUMUZU CÜMLEALEME GÖSTERDİK’’

dsc_0441.jpg

Davetlilere ve fuar katılımcılarına böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’15 Temmuz günü bir ihanete uğradık. Öyle bir ihanet ki, ülkeyi bölmeye, ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen bir cuntacı zihniyet milli egemenliği teslim almaya kalktı. Ama, bu ülkede yaşayan 78 milyon insanın tek yürek olabileceğini düşünemediler. Hesaplarında bu yoktu. Bu ülkenin her karış toprağında hepimizin atalarının kanı var. Bu ülkeyi hiç kimseye bırakmayız. O tankların önünde yatanlara Allah gani gani rahmet eylesin. Bize bundan sonra düşen görev, birlikteliğimizi ilelebet sürdürmektir” diye konuştu.