'DEVA Bisiklette etkinliği' başlığıyla yapılan bisiklet turuna partililer yoğun ilgi gösterdi.

Partililer bisikletli farkındalık etkinliğiyle, akaryakıta son dönemlerde yapılan zamlara tepki göstererek temiz bir çevre için farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Uzay Parkı'nda pedal çeviren il yöneticileri ve partililer DEVA Partisi'nin Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği 'İktidarın zammı varsa, yurttaşın yeşil pedalı var'' bisiklet sürüş etkinliği ile zamlara tepki gösterdi.

Etkinlikle akaryakıta yapılan son zamlar, artan karbon ve sera gazları salımın doğaya verdiği zarar, yarattığı olumsuz iklim değişikliğine dönük farkındalık yaratmak amaçlandı.

BAŞKAN ERTUĞRUL KAYA: ZAMLARI PROTESTO EDİYORUZ

Gaziantep DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya da etkinliğe bizzat katılarak bisiklet sürdü. Kaya burada yaptığı konuşmada son dönemlerde akaryakıta yapılan zamlarla sadece sürücülerin değil tüm vatandaşların zor durumda kaldığı söyledi.

'Akaryakıt zamları zaten geçinmekte zorluk yaşayan vatandaşlarımızın belini büküyor' diyen Kaya, 'Hükümetin yanlış politikalarının sonuçlarını milletimiz yaşıyor. Temel gıda ürünlerine her gün yapılan zamların yanında akaryakıt zamları da süreklilik kazandı. Bu zamlar sadece sürücüleri değil herkesi ilgilendiriyor ve geçim kaygısını artırıyor. DEVA Partisi olarak buna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu çalışma tüm Türkiye'de eşzamanlı olarak yapıldı. Parti olarak hükümetin bu yanlış politikalarının sonucu olan zamlara karşı vatandaşlarımızın yanında durmaya devam edecek' diye konuştu.