Gaziantep'te de 1 yıl önce duvar kağıdı sektörüne hızlı bir giriş yapan ve her geçen gün hızla büyüyen Diamond Wall, 10 milyon TL'lik yatırımla üretime hazırlanıyor. Gaziantep'te 10 milyon TL ile hayata geçireceği yatırımla duvar kağıdı üretimine başlayacaklarını belirten Diamond Wall Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Beşir Akbal, 'Kendi markamızla hem ülke genelinde hem de dünyada ki duvar kağıdı sektörüne yeni bir konsept, heyecan ve soluk getireceğiz' dedi.

DUVAR KÂĞIDI SEKTÖRÜ SON 10 YILDA HIZLA BÜYÜYOR


Yaşam alanlarını güzelleştirmek için yüzyıllardır devam eden çeşitli süs ve motiflerle mekanlara renk ve hareket katma arayışı devam ediyor. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu'da duvarlara kilim asmak yaygın bir gelenek olarak varlığını sürdürürken, Asya ve eski Doğu Bloku ülkeleri de kırsalda kültürel motiflerini yine duvarlarına taşımaya devam ediyor. Dünya genelinde duvarları süsleme ve renklendirme arayışında en yaygın ürün ise duvar kağıdı. Son 10 yılda büyük bir atılım gerçekleştiren duvar kağıdı sektörü, kolay uygulanıp sökülen, antibakteriyel özellikli, ısı ve ses yalıtımlı yeni ürünler geliştiriyor.

DİAMOND WALL SEKTÖRE HIZLI GİRİŞ YAPTI


Gaziantep'te 1 yıl önce duvar kağıdı sektörüne hızlı bir giriş yapan ve her geçen gün hızla büyüyen Diamond Wall Duvar Kağıtları, kısa zaman içerisinde sektörün parlayan yıldızı haline geldi. Dekorasyon sektöründe dinamik ve yenilikçi çözümlere imza atarak sürekli gelişen Diamond Wall Duvar Kağıtları, 10 milyon TL'lik yatırımla üretime hazırlanıyor.

DİAMOND WALL, 10 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPACAK


Türkiye dekorasyon sektörüne hızlı bir giriş yapan Diamond Wall Duvar Kağıtları, 10 milyon TL'lik yatırımla üretime hazırlanıyor. Bir yıllık süreçte sadece duvar kağıdı satışı gerçekleştiren Diamond Wall, Gaziantep'te duvar kağıdı fabrikası kuracak. Diamond Wall, kuracağı duvar kağıdı fabrikasıyla ürettiği ürünleri dünyaya satmayı hedefliyor.

70 KİŞİLİK EK İSTİHDAM YARATACAĞIZ


Türkiye'nin en iyi duvar kağıdı firmalarıyla çalıştıklarını ifade eden Diamond Wall Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Beşir Akbal, halihazırda 30 kişiye istihdam sağladıklarını, yeni yatırımla çoğunluğu kadın olmak üzere 70 kişilik ek istihdam yaratacaklarını dile getirdi.

GAZİANTEP'TE 10 MİLYON TL YATIRIM YAPACAĞIZ


Halihazırda Türkiye'deki büyük duvar kağıdı firmalarının bayiliğini yaparak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Akbal, yeni hedefinin üretim yapmak olduğunu ifade etti. Bunun için Gaziantep'te 10 milyon TL ile hayata geçireceği yatırımla duvar kağıdı üretimine başlayacaklarını bildiren Akbal, bu yatırımla sektöre farklı bir heyecan ve soluk getireceklerini dile getirdi.

KENDİ MARKAMIZLA SEKTÖRE YENİ BİR KONSEPT GETİRECEĞİZ


Salgın döneminde bile istihdam sağlayarak Gaziantep ve ülke ekonomisine katkı sunmayı sürdürdüklerinin belirten Akbal, Gaziantep'e kuracakları duvar kağıdı fabrikasını 3 yılda faaliyete geçireceklerini belirtti. Akbal, 'Türkiye'de bulunan büyük duvar kağıdı firmaları ile bayilik sistemi şeklinde çalışıyoruz. Duvar kağıdı üretiminde Türkiye'nin en kaliteli, fiyat olarak en uygun ve en çok model seçeneği olan bir firması olmak ve en iyi duvar kağıdı fabrikasını Gaziantep'e kurmak istiyoruz. 3 yıl içerisinde hayata geçireceğimiz yatırımla 70 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Kendi markamızla hem ülke genelinde hem de dünyada ki duvar kağıdı sektörüne bir yenilik, yeni bir konsept, heyecan ve soluk getireceğiz. Yeni yatırımın devreye alınmasıyla ihracata başlayacağız' dedi.

12 BİN MODEL ÇEŞİTLİLİĞİMİZ VAR


Son yıllarda en fazla yerli duvar kağıtlarının tercih edildiğini belirten Akbal, 'Geçmiş dönemlerdeki duvar kağıtları silinmesi ve temizlenmesi zor, çabuk yırtılan, kalitesi düşük ve ömrü azdı. Fakat şu anda firma olarak kullanmış olduğumuz duvar kağıtları çok kolay bir şekilde silinebilir, temizlenebilir, yırtılmaz ve en önemlisi ürünlerimizin tamamı 10 yıl garantilidir. Şu anda yerliliği ve milliği desteklemek için daha çok yerli duvar kağıtlarını kullanıyoruz. 81 kataloğumuzda toplamda 12 bin civarında model çeşitliliğimiz var. Bu 12 bin model çeşitliliği içerisinde binlerce motifli duvar kağıdı ve on binlerce renk skalası bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın cebine uygun her türlü duvar kağıtlarımız mevcuttur. Bize uğramadan evlerine duvar kağıdı yaptırmasınlar' dedi.

ISI VE SES YALITIMLI DUVAR KUMAŞI ÜRETİYORUZ


Tekstil kumaşından ürettikleri bir ürünlerinin olduğu belirten Akbal, 'Kendi üretimimiz olan bir ürünümüz var. Bu ürünümüz tekstil kumaşından üretiliyor. Duvar kumaşı diye adlandırılan bu ürünümüzün yüzde 23 ısı yalıtımı, yüzde 25 ses yalıtımı var. Yırtılmaz, 3 boyutlu, silinebilir ve uzun ömürlü bir ürün. Firma olarak, halkımıza kaliteli hizmeti ucuza sunmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz tüm sözlerin arkasında durduk, işlerimizi hiçbir zaman aksatmadık, hepsini zamanında yetiştirdik, tüm ürünlerimizin sonuna kadar arkasındayız, mesleğin ustaları ile çalışıyoruz, kullandığımız malzemeler piyasadaki malzemelere göre daha kaliteli ve fiyat olarak en uygundur. Bu özellikler bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliklerdir' diye konuştu. BAHRİ UÇAR