Yerel seçimlerde AK Partinin ardından bütün partilerin önüne geçen ve yüzde 26,20 oy oranıyla Gaziantep'te beklentilerin oldukça üstüne çıkan DSP'nin başarılı il başkanı Karacan, genel merkezin tutarsız davranışları nedeniyle beraberinde 400 üye ile birlikte istifasını verdi.

Uzun yıllar örgütlenme sıkıntısı yaşayan Gaziantep'te bütün ilçeleri harekete geçirdikten sonra il bazında da birçok yeniliklere imza atan Karacan, büyüme yerine küçük kalmayı tercih eden partisinin son yapılan anketlerde geriye gittiklerini ve gelişime kapalı olan düşüncelerle yola devam etmenin bir anlam ifade etmediğini belirtti.

ÜLKE GENELİNİN ÜSTÜNE ÇIKILDI

31 Mart 2019 seçimlerinde Gaziantep'te yüzde 26,20'lık oy oranıyla 2.parti olarak seçimi tamamladıklarını söyleyen DSP Eski İl Başkanı Mehmet Ali Karacan, "Bu oran partimizin Türkiye genelinde aldığı toplam oyun yüzde 55 ine tekabül etmiştir. Yanı Gaziantep'te ki DSP oy oranı Türkiye genelinde aldığı toplam oydan çok daha fazla oyla başarı sağlamış ve bu iller dağılımında şehrimizi 1.sıraya çıkarma başarısı göstermiştir. Seçimlerden sonra genel başkanımız ve ekibini iki kez Gaziantep'te ağırlamış ve deyim yerindeyse iktidar parti genel başkanı gibi karşılama düzenlemiş ve neredeyse Gaziantep'te yok olma derecesine gelen il ve ilçesi binası dahi olmayan partimize açılışlar yapmış ve yıllardır örgütlenemeyen partimizi ve seçmenlerimizi heyecanlandıracak önce ilçelerimizde ve ilimizde yönetim kadrosunu kurarak büyük kurultaya katılma hakkı kazanıp kurultaya Gaziantep il başkanlığı olarak otobüsler kaldırarak tüm giderlerimizin il başkanlığımızca karşılanmış ve tüm delegelerimizin katılımını sağlamış ve genel başkanımıza desteklerimizi vermiştik 'dedi.

ÖNEMLİ İSİMLER AYRILDI

Genel merkezin tutarsız davranışlar içinde bulunduğunu kaydeden Karacan, ' Yerel seçim sonrası yaşanan süreçte genel başkanımızın izlemiş olduğu politikalar sonucu ilk önce tekrar edilen İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek vermeyeceğini açıklaması sonucu partimizin önde gelen isimlerinin istifa süreci ile başlayan kopmalar partide çok önemli isimlerin ayrılmasına, küskünlüklere sebep olmuş ve bu süreç gerektiği gibi yönetilmeyerek en son olarak Pazarcık teşkilatımız CHP'ye katılmasıyla bu güne kadar ne yazık ki devam etmektedir' dedi.

TABAN RAHATSIZ OLUYOR

DSP Genel başkanının ve çok önceden beri başkanlık kurulundaki görev yapan Genel Başkan yardımcılarının koltuklarını bırakmamak adına küçük kalmayı tercih ettiklerini belirten Karacan, 'Ben burada kalayım parti ne olursa olsun mantığıyla Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Partiyi olabildiğince küçültmüş ve izlemiş olduğu politikalarda tamamen demokrasiden uzak ve tabanı rahatsız edecek şekilde bir çizgide durulmayarak önce AKP ile yakınlık kurulmaya çalışılmış, ittifak beklentisine girilmiş ve bundan karşılık görmeyince daha sonra CHP'ye yeşil ışık yakılmış ve buda karşılık görmeyerek sürekli ittifak beklentisine girilse de hiç bir ittifak kanadından dikkate dahi alınmamıştır' dedi.

DSP RUHUNDAN UZAKLAŞTILAR

Demokratik Sol Partinin artık anketlerde hiç isim ve logosu geçmediğini ifade eden Karacan, 'Sürekli diğer partiler içerisinde binde 0,1'lerde yer alan partimiz Ecevit ve DSP ruhunu rahatsız etmekte ve partinin bittiği endişesine kapatılmasına sebep olarak tabela partisi deyimine hızla ilerlemektedir. DSP ile alakalı siyasi bir gelecek görülmemektedir bu yönetim anlayışı DSP'yi ancak tasfiyeye götürecektir. Gerek genel başkanın gerekse genel merkezin Stratejisi parti ve partinin geleceğiyle alakalı hiçbir umut kalmadığından partinin Ecevit ve demokratik sol ruhundan uzak vizyon ve misyonunu kaybettiğinden il yönetim kurulu karılarımızla gerek il başkanlığı gerekse parti meclis üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Yeni atanan il başkanı ve yönetimin deki arkadaşlarıma başarılar dilerim' açıklamalarını yaptı.