Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği tarafından 21 Eylül 2021 tarihinde Tuğcan Otel'de 'Dülük (Doliche) Antik Kenti Kazısı ve Bulguları' konusunda düzenlenen konferans Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Başkan Danışmanı Zafer Okuducu, Kazı Başkanları Prof. Winter ve Prof. Blömer ve Kazı Başkan Yardımcısı Dilek Çobanoğlu ve dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Kazı Başkanlarının verdiği bilgilerden sonra, Başkan Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından itibaren bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, 'Dülük bölgesinin sadece bir piknik alanı olarak görülmemesi ve turizm potansiyelinin Gaziantep'teki diğer 5 antik kent ile birleştirilmesi gerektiğini' dedi.

Dünyada yer altı kaynakları kadar kültürel miras kaynakları ve beşeri sermaye kaynaklarının da kalkınmada çok etkili olduğunu dile getiren Şahin, ayrıca Dülük Antik Kenti'nin UNESCO Kültür Mirası listesine alınması için gerekli çalışmaların Arkeoloji Enstitüsü ile birlikte yürütüldüğünü ve en kısa zamanda turizme açılmasını istediklerini belirtti.

Gaziantep İTÜ Mezunları Dernek Başkanı Dr. Şafak Hengirmen Tercan da konuşmalarında, Dülük Antik Kentindeki çalışmaların 25 yıldır devam ettiğini ve çok önemli tarihi değerlere sahip olduğunu bildirerek antik kentin turizme açılması için dernek olarak gerekli mühendislik ve mimarlık çalışmalarında destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Toplantı sonucunda Dülük Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Almanya Münster Üniversitesi ve Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği arasında iş birliği protokolü hazırlanmasına karar verildi.