Genel kurulda konuşan Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, 'Biz bugüne kadar odaya gelip hizmet isteyen hiçbir arkadaşımızı geri göndermedik. Biz bu işi esnafa hizmet için yapıyoruz. Ben bu göreve esnaf hizmet etmek için aday oldum. Yaptığımız hizmeti de esnafımız görüyor' dedi.

GAZİANTEP ÇORAP VE TRİKOTAJCILAR ODASI GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası genel kurulu gerçekleşti. Genel kurulda Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak ile Ahmet Yılmaz başkanlık için yarıştı. Gerçekleşen seçimde Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

ESNAF HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM

Genel kurulda konuşan Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, 'Biz bu göreve geldiğimizde odamızın bir yeri dahi yoktu. Biz kahve gibi bir yerde bir oda yeri kurduk. Ben başkan adayımızdan 'ben esnafa daha güzel hizmet vereceği daha güzel bir oda yeri kuracağım' demesini beklerdim. Biz göreve geldiğimiz günden beri fuar açtık, yurt dışına arkadaşlarımızı gönderdik. Ayrıca biz bugüne kadar odaya gelip hizmet isteyen hiçbir arkadaşımızı geri göndermedik. Biz bu işi esnafa hizmet için yapıyoruz. Ben bu göreve esnaf hizmet etmek için aday oldum. Yaptığımız hizmet de esnafımız görüyor. Ben hizmet ettiğime inanıyorum. İnşallah esnafımız da buna inanıyor. Herkesin ne yaptığı meydandadır. Genel kurula katılan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum.

ODA ESNAFI, ESNAF ODAYI UNUTMUŞTUR

Genel kurulda konuşan Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkan adayı Ahmet Yılmaz ise, 'Bugün yapılacak genel kurulda geçmişin üzerinde çizik çizip yeniden esnafımızın şahlanması için bugün herkes oyunu kullanacak. 16 yıldır odayı yöneten başkanımız maalesef esnafımıza hiçbir hizmet verememiştir. Oda esnafı, esnaf odayı unutmuştur. Bugün ben ve yönetimdeki arkadaşlarım esnafa hizmet etmek için aday olduk. Burada teveccüh esnafımızın. 16 yıldır odamıza sahip çıkılmadı. Biz elimizi taşın altına koyduk ve esnafımıza, sektörümüze faydalı olmak için gecemizi gündüzümüze katıp esnafımızı bulunduğu acil durumdan kurtarıp eski şahlanmış günlere dönmek istiyoruz. Bunun için esnafımızın desteğini istiyoruz. Bugün esnafımız odaya sahip çıksın. Oda hiç kimsenin malı değil hepimizin malı. Dolaysıyla bugün herkesin odaya sahip çıkmadı lazım. Burası bir esnaf odası, bir hizmet yeridir. Esnafımın içinde bulunduğu durum malum. Sektörümüze ve odamıza sahip çıkalım' dedi.

EN KISA SÜREDE ODAMIZI HEP BİRLİKTE TEKRAR HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ

Esnaf için site projesinin fiyaskoyla sonuçlandığını belirten Yılmaz, 'Bir site projesi vardı fiyaskoyla sonuçlandı. Şunun sözünü veriyorum. Esnafımızın bütçesiyle alınabilecek, yapılabilecek bir siteyi Allah'ın izniyle en kısa sürede esnafımızın hizmetine sunacağız. Biz konuşmak için değil icraat için buradayız. Sevgili esnafımız sizin için çalışanı, gecesini gündüzüne katanı odaya layık görün. Odamızın kimsenin malı değil bir hizmet yeridir. Hizmete oy verin, kendinize oy verin, değişikliğe katkıda bulunun. En kısa sürede esnafımızı ve odamızı hep birlikte tekrar hak ettiği noktaya getirelim. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Esnafımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Her yıl bu dönemde bütün esnafımızı toplayacağız. Bütün esnafımızın sıkıntılarını dinleyip en kısa sürede çözüme kavuşturmak için tüm esnafımızla 10-15 gün sonra tekrar bir araya geleceğiz. Ertesi yıl da bu dönemde toplanıp bir yılın değerlendirmesini yapacağız. Bugün odanıza sahip çıkın' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR