“ZİRVENİN GAZİANTEP’TE YAPILMASI ÖNEMLİ”

Enerji zirvesinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Böyle bir organizasyonun Gaziantep’te yapılmış olması ve Anadolu’nun büyük ve önemli şehirlerine bu organizasyonların yayılıyor olması aslında enerji sektörünün hissedilebilir oluşuna, var oluşuna önemli delillerden ve gelişmesine konacak önemli katkılardan bir tanesidir. Çünkü biz bir değişimi yönetiyoruz. Bir dönüşümü yönetiyoruz. Hem büyüyeceksiniz, büyürken de değişeceksiniz” dedi.

“BU ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ”

Zirvede enerjinin insan yaşamındaki önemine dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bütün enlerin yaşandığı bir dünyadayız. En zengin ile en fakirin arasındaki farkın arttığı ve günlük 1 doların altında yaşayan milyonlarca insanın olduğu, 5 yaşına gelmeden temiz kaynak suyuna ulaşamayan birçok çocuğun öldüğü bir dünyadayız. Bir taraftan insanı merkeze alan bir yönetim anlayışı dünyada hak görülürken, diğer taraftan insanı yok sayan, insanın gözüne baktığı zaman petrolün doları, altını gören bir anlayışı da hep birlikte değiştirmek zorundayız” dedi.

“ENERJİ ÜLKELER İÇİN ÖNEMLİ UNSURDUR”

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu ise, Türkiye'nin enerji gücünün artırılması gerektiğini söyledi. Enerjinin, ülkelerdeki refah seviyelerini artıran, büyümeyi gösteren önemli bir unsur olduğunu dile getiren Mazıcıoğlu, 12 yıllık iktidarları döneminde enerji yatırımlarına önem verdiklerini vurguladı. Kamu ve özel sektör arasında güzel sinerji oluşturulduğunu ifade eden Mazıcıoğlu, bu yatırımların hayata geçirilirken çevre konusuna ayrı önem verildiğini ifade etti.