Çünkü 2500 lira maaş alan emeklilerimiz kurban alması mümkün değil' dedi. 1100 liralık bayram ikramiyelerinin yüksek enflasyon karşısında hiçbir değeri ve alım gücü kalmadığını belirten Özer, '3-4 yıl önce bayram ikramiyesi ile kurban alabiliyorduk ama bu yıl verilecek 1100 liralık bayram ikramiyesi ile değil ancak torunlarına bayram harçlığı verebiliriz' dedi. Özer, en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin güncellenmiş asgari ücretle eşitlenmesini talep etti.

EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİNDE ARTIŞ İSTEDİ

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunları dile getiren Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman Özer, en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin güncellenmiş asgari ücretle eşitlenmesini talep etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ

Asgari ücretin açlık sınırının üstüne çekilmesini en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine çekilmesini isteyen Özer, 'En düşük emekli aylığı ivedilikle asgari ücret seviyesine yükseltilmeli. Bununla birlikte, emeklilerimize bayramdan bayrama da olsa nefes aldıran bayram ikramiyeleri, en düşük emekli aylığı seviyesine endekslenmeli' dedi.

2500 LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİLERİN KURBAN ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunları dile getiren Özer, 'Bayram yaklaşıyor ama emeklilerin bayram edeceğini düşünmüyoruz. Çünkü bu bayram maddiyata dayanan bir bayramdır ve emeklilerimizin aldığı maaşları ortada. Bugün 2500 lira maaş alan emeklilerimiz kurban alması hem mümkün değil hem de caiz değil' dedi.

EMEKLİLERİN YÜZDE 99'U KURBAN KESEMEYECEK

Emeklilerin yüzde 99'unun kurban kesemeyeceğini belirten Özer, '1100 liralık bayram ikramiyelerinin yüksek enflasyon karşısında hiçbir değeri ve alım gücü kalmamıştır. Emeklilerin yüzde 99'u kurban kesemeyecek' dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ İLE ANCAK TORUNLARA BAYRAM HARÇLIĞI VERİLEBİLİR

1100 liralık bayram ikramiyelerinin yüksek enflasyon karşısında hiçbir değeri ve alım gücü kalmadığını belirten Özer, '3-4 yıl önce Bayram ikramiyesi ile kurban alabiliyorduk ama bu yıl verilecek 1100 liralık bayram ikramiyesi ile bir kurbanlığın bacağını dahi alamayız. Emeklilerimiz bu bayram ikramiyesi ile ancak torunlarına bayram harçlığı verebilir' dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin güncellenmiş asgari ücretle eşitlenmesini talep eden Özer, 'Emeklilik maaşının en düşüğünün asgari ücretten düşük olmaması gerekiyor. Çünkü yoksulluk sınır 20 bine dayandı, açlık sınırı 6 bin 500 lira civarına çıktı. Asgari ücreti de temmuzda yükseltecekler. Emeklilik maaşlarının asgari ücretten aşağısı olmaması lazım' dedi.

TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 20 TEMMUZDA SEÇİME GİDİYOR

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin 20 Temmuzda seçime gideceğini de belirten Özer, '20 Temmuzda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda seçimimiz var. Bütün emeklilerimiz şimdiden kongremize davet ediyoruz' dedi.

BÜROYU DERNEĞİMİZ ADINA SATIN ALDIK

3 yıllık görev sürecinde yaptıkları çalışmaları aktaran Özer, 'Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için büroyu derneğimiz adına satın aldık. Emeklilerimiz bos zamanlarında buraya gelip çayları içiyorlar' dedi.

EMEKLİLERİMİZİ URFA, TRABZON, ÇANAKKALE GİBİ YERLERE GÖTÜRECEĞİZ

Emeklileri Urfa, Trabzon, Çanakkale gibi yerlere götürmeyi planladıklarını belirten Özer, 'Pandemi nedeniyle fazla toplantılar gerçekleştiremedik. Emeklilerimizi Urfa, Trabzon, Çanakkale gibi yerlere götürmeyi düşündük ama ne yazık ki pandemi dolaysıyla yapamadık. Simdi önümüzde ki ay seçim var. Seçimden sonra inşallah emeklilerimizi buralara götürüp gezdirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca emeklilerimiz bazı sosyal aktive talepleri var. Bu talepleri de inşallah yerine getireceğiz' dedi.

EMEKLİLERİN SESİNİ ANKARA'DAN YETKİLİLERE DUYURACAĞIZ

30 Haziran Emekliler Gününde de Ankara'da toplanacaklarını da dile getiren Özer, 'Türkiye'de emeklilerin sorunları ortada. Her platformda emeklilerin sorunlarını dile getiriyoruz. 30 Haziran Emekliler Gününde de Ankara'da toplanıp emeklilerin sorunlarını dile getireceğiz. Emeklilerin birinci gündemi hayat pahalılığı, maaşların iyileştirilmemesi ve emeklilerin bitmeyen çilesidir. İnşallah 30 Haziran Emekliler Gününde emeklilerin sesini Ankara'dan yetkililere duyuracağız' diye konuştu. BAHRİ UÇAR