Kaya, miting için hazırlanan bez afişlerin kavşak ve üst geçitlere asılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne dört gündür dilekçe verdiklerini ama mitinge iki gün kalmasına rağmen henüz cevap alamadıklarını belirtti.

Miting için hazırlanan bez afişleri şehrin 20 noktasına asmak istediklerini ifade eden Kaya,' Maalesef dilekçemize dört gündür olumlu veya olumsuz bir cevap alamadık.' Dedi.

Siyasette bu tarz engellemelerin hep ters tepeceğine inandığını söyleyen Kaya, 'Önce Demokrasi Meydanında miting yapmamız engellenerek Gaziantep'te miting yerimiz değiştirildi. Şimdi de tanıtım için kullanacağımız afişlerin asılmasına izin verilmiyor. Bunu doğru bulmuyoruz.' Diye konuştu.

Gaziantep'te miting nedeniyle yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini belirten Kaya, bu tarz engellemelerin kendilerini güçlendirdiğini söyledi.

Yaşanılanları AK Parti gibi geçmişte çalışmaları engellenmeye çalışılan bir partinin belediyesi tarafından yapılmasına üzüldüklerini vurgulayan Kaya, 'Tüm bu yaşanılanlar tarihe not olarak düşüyor. Kendisine yapılan hukuk dışı uygulamaları yaşayanlar maalesef bugün aynısını yapmaktan çekinmiyor. Miting yerini değiştirerek miting afişlerinin asılmasını engelleyerek bizi yıldıracağımızı sananlar yanılıyor. Bu kervan yürüyecek ve hedefine ulaşacaktır.' Diyerek sözlerini tamamladı.