HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, faizin ekonomi başta olmak üzere toplumun her kesimine ciddi zararlar verdiğini belirterek, faize dayalı ekonomi sisteminin mutlaka terk edilmesi gerektiğini söyledi.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kaldı.

Seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşmaya devam eden HÜDA PAR Gaziantep milletvekili adayları, partilerinin ülke meselelerine bakışını ve çözüm önerilerini anlatarak, halktan bu anlamda destek talebinde bulunmaya devam ediyor.

Seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar, esnaf ile bir araya gelip sorunlarını ve taleplerini dinlemeyi sürdürüyor.

Doyar; İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, milletvekili adayları ve beraberindeki partililerle birlikte Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası, Gaziantep Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Karagöz Caddesi esnafını ziyaret etti.

Doyar ve beraberindeki heyet ilk olarak Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odasına ziyarette bulundu. HÜDA PAR heyeti, Oda Başkanı Celal Açık tarafından karşılandı. HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Açık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine başarılar diledi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından Doyar ve beraberindeki heyet, Gaziantep Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti burada da Oda Başkanı Sadık Keş tarafından karşılandı.

HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Keş, başarılar dileyerek, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Heyet buradaki ziyaretinin ardından da Karagöz Caddesindeki esnafı da ziyaret etti.

Ziyarette esnaf ile yakından ilgilenen Doyar, hizmete ve adalete susamış halkı gerçek anlamda temsil etmek için meclise girmek istediklerini ve bundan dolayı kendilerini desteklemelerini istediler.

Ziyaretin ardından HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Doyar, Gaziantep’in diğer illere göre kendi ayakları üzerinde durabilen, kendisini sürekli geliştirebilen özellikle ekonomi ve sanayi alanında sıçrama yapmış etrafındaki birçok ile örnek olabilecek bir seviyede olduğunu söyledi.

Ancak yanlış politikalar sonucu sanayi alanında önde olan Gaziantep’teki sanayici ve iş adamlarının da ekonomide sorunlar yaşadıklarına dikkat çeken Doyar, bunların başında da faiz ve dolar ile yapılan alış veriş ticaretin geldiğini vurguladı.

“FAİZ EMEĞE SAYGISIZLIKTIR”

Doyar, “Takdir edersiniz ki ekonomik sıkıntılar bunların hepsine doğrudan bir etki ediyor. Biz bu konuda sürekli söylüyoruz. Türkiye'deki ekonomik altyapı asla kötü bir altyapı değildir. Parasızlık veya imkânsızlık yok. Sadece burada yanlış politikalar sonucu belki sıkıntılar meydana geliyor. İşte o yanlış politikaların düzeltilmesi gerektiğini söylüyoruz. En başta da bir kere faiz bizim nazarımızda ekonomik yapı olmak üzere toplumun her kesimine çok ciddi zararlar vermektedir ve bir kere bizim nazarımızda faiz emeğe saygısızlıktır. Yani paradan para kazanma yolu bizim kesinlikle bize uymamaktadır. Bizim ne inancımıza, ne siyasi, ne kültürel ne ekonomik ne de sosyal dokumuza asla uymuyor. Zaten dinimiz tarafından da mutlaka haram kılınmıştır. Dolayısıyla faize dayalı ekonomik sistemi neden mutlaka terk edilmesi gerektiğini savunuyoruz ve bunun doğru olduğunu söylüyoruz. Faiz olmadığı zaman asla bu memleket batmaz. Tam tersine belki istikrar kazanır.” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALMAMALI”

Asgari ücretten vergi almaması gerektiğinin altını çizen Doyar, “Bununla birlikte ekonomideki gelişmelerin doğrudan halkın bütün kesimlerine yansıtılması lazım. Yapılandırmanın bu şekilde olması lazımdır. Asgari ücret dolayısıyla buna göre yapılandırmalıdır. Asgari ücretten vergi almamalıdır. Asgari ücretle çalışan insanlarımızın mağdur edilmemesi lazımdır. İstihdamın oluşturulması ve sahasının genişletilmesi gerekir. Sürekli üretime dayalı bir ekonomik yapılanmanın sahaya yansıtılması gerekiyor. İşleyişinde buna göre şekillendirilmesi gerekir ki üretim alanı genişletilerek, üretime dayalı bir yapı oluşturulursa Gaziantep gerçekten bu konuda örnek bir şehirdir. Her ilde neden bunlar olmasın? Bunlar olabilen şeylerdir.” diye konuştu.

“NEDEN BU MEMLEKET KENDİ PARASIYLA ALIŞVERİŞ YAPMASIN?”

Alışverişlerin dolarla yapılmasına da karşı olduklarını belirten Doyar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün bakıyorsunuz ki; Amerika bütün dünyayı avuçları arasına almış. Her taraftan baskı kuruyor. Bu ekonomik anlamda da böyledir. Biz neden dolarla alışveriş yapalım? Neden bu memleket kendi parası ile alışveriş yapmasın ve neden komşuları ile kendi aralarında kendi paralarıyla alışveriş yapmasınlar? Biz buna mahkûm muyuz? Hayır, ama mahkûm ediliyoruz. Eğer bunlardan kurtulursak ekonomik alanda ciddi bir rahatlama meydana gelir. İnşallah çabalar zamanla belki karşılık bulur diye düşünüyorum. Allah-u Teâlâ o güzel günleri nasip etsin diyorum.” İLKHA