Diyarbakır'da Bölgesel Kalkınma Toplantısı'na katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, HDP Diyarbakır il binası önünde 471 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

 

Aileler ile hasbihal ettikten sonra açıklamalarda bulunan Fatma Şahin, annelerin artık ağlamamasını istediklerini belirtti.

Şahin, "Gözyaşının rengi ve dili yoktur. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde söylemiş olduğu gibi 'Acemin acem olmayana üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır.' Eşrefi mahlukat olan insan her şeyin en iyisine layıktır. Bizim inancımıza göre cennet annelerin ayakları altındadır. Annelik sabırdır, fedakârlık ve şefkattir. Bizim için en kıymetli şey evlatlarımızdır. Hepimizin kendi evlatlarımıza dair hayal ve hedefleri vardır.  Ama Diyarbakır annelerinin şu anda gönlü buruk." dedi.

HDP/PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürülen çocuklara seslenen Şahin, "Evlatlarımıza seslenmek istiyorum, 'Anneleriniz sizi bekliyor. Hepimiz sizi bekliyoruz. Bir an önce memleketinize annenizin kucağına dönün. Başınızı annelerinizin göğsüne koyduğunuzda bütün dertleriniz bitecek. Dertlerin dermanı, annelerin yürekleridir. Hiçbir örgüt bu annelerin gücüne dayanamayacak.   Annelerin gücü bütün örgütlerin üstündedir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da huzur ve sükûnetin hâkim olduğuna dikkat çeken Şahin, "Anneler ile birlikte terörle mücadelede son noktaya gelmiş bulunmaktayız. Ben Diyarbakır'a geldiğim zaman başka bir Diyarbakır gördüm. Sokaklarda huzur ve sükûnet gördüm. Allah'ın izniyle artık Diyarbakır'ın dağlarında çocuklarımızla el ele çiçek toplamak istiyoruz. Bunu birlikte başaracağız. Ben annelerimizin gücüne güveniyorum. Acıları bizim acımız ve sevinçleri bizim sevinçlerimizdir." dedi.