Fuar için büyük bir emek harcandığını belirten İnce, 'Yüzlerce yeni modelin sergileneceği fuarda Türkiye ve yurt dışından binlerce profesyonel ziyaretçileri ağırlayacağız. Şuan otellerde doluluk en üst seviyeye ulaşmış durumda. Fuara yoğun ilgi olacak' dedi. Fuara Afrika pazarından yeni müşteriler beklediklerini belirten İnce, 'Pandemiden dolayı tedarik zincirinin kırılması, konteynır fiyatlarındaki aşırı yükselmeler Avrupalı firmaların da Gaziantep'e olan ilgisini artırdı' dedi.

GAPSHOES FUARI 6 ARALIK'TA KAPILARINI AÇIYOR

32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 6 - 9 Aralık 2021 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası ve Sayacılar Odası'nın destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek 32. GAPSHOES fuarında; Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinden katılımcılar yer alacak.

300 FİRMANIN 1000 MARKASI SERGİLENECEK

300 firmanın ve 1000 markanın temsil edileceği fuar; Suriye, Irak, İran, Fas, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Filistin ve Uganda'dan ziyaretçileri ağırlayacak.

32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarında; erkek, kadın, çocuk, spor, iş emniyet ve askeri ayakkabılar, terlik ve saraciye ürünleri, ayakkabı yan sanayi üreticilerinin ürettiği taban, aksesuar, tekstil ve kimyevi maddeler, deri ve süni deri ürünleri, ayakkabı makinesi üretimleri, kurumlar, mümessillikler, dergiler ve toptancıların ürünleri sergilenecek.

ANADOLU'NUN İHRACATA AÇILAN EN BÜYÜK AYAKKABI FUARI

GAPSHOES'un Anadolu'nun ihracata açılan en büyük ayakkabı fuarı olduğunu belirten Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, 'GAPSHOES, Anadolu'nun ihracata açılan en büyük ayakkabı fuarıdır. GAPSHOES fuarı Anadolu'daki ayakkabı sektörünün en büyük buluşmasına ev sahipliği yapacak' dedi.

GAPSHOES FUARI SEKTÖRÜN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNUYOR

GAPSHOES fuarının bölgenin ayakkabıcılık sektörünün gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu belirten İnce, 'GAPSHOES fuarı Gaziantep'in sektördeki potansiyelinin tüm dünyaya tanıtılması noktasında önemli bir rol üstlenmektedir' dedi.

GAPSHOES FUARI BU ZORLU SÜREÇTE SEKTÖRE YENİ BİR NEFES OLACAK

Gaziantep'in pek çok sektörde olduğu gibi ayakkabı ve deri sektöründe de öncü bir şehir olduğunu ifade eden İnce, 'Sektörümüzde bütün dünya pazarlarına ulaşılabilen ve dünyada ayakkabı üreticileri rekabet edilebilir bir konuma gelen firmalarımız fuarda kendilerini en iyi şekilde gösterecektir. Gerçekleştireceğimiz 32. GAPSHOES Fuarı'nın bu zorlu süreçte sektöre yeni bir nefes olacak' dedi.

FUAR SEKTÖR İÇİN İHRACATA AÇILAN EN ÖNEMLİ KAPIDIR

GAPSHOES Fuarı'nın sektör için ihracata açılan en önemli kapı olduğunu belirten İnce, 'GAPSHOES Fuarı sektör için ihracata açılan en önemli kapıdır. Ayakkabı firmalarımızın ihracata yönelmesi, ticaret performanslarına olumlu etki ettiği gibi yönetim ve üretim süreçlerindeki gelişmelere de katkıda bulunmaktadır. GAPSHOES fuarları bu anlamda eğitici bir rol taşımaktadır' dedi.

YÜZLERCE YENİ MODEL SERGİLENECEK

Fuar için büyük bir emek harcandığını belirten İnce, '6 - 9 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarımızda yaklaşık 300 firmanın katılacak. Normalleşme ile birlikte yapılan en büyük fuarlardan bir tanesi. Türkiye ve yurt dışından binlerce sektörel profesyonel ziyaretçileri ağırlayacağız. Şuan otellerde doluluk en üst seviyeye ulaşmış durumda. 300 firma ve yüzlerce yeni modelin sergileneceği fuara dünyanın her tarafından ziyaretçiler gelecek. Fuara yoğun ilgi olacağını tahmin ediyoruz' dedi.

AFRİKA PAZARINDAN YENİ MÜŞTERİLER BEKLEMEKTEYİZ

Afrika pazarından yeni müşteriler beklediklerini belirten İnce, 'Afrika pazarından özellikle yeni müşteriler beklemekteyiz. Çünkü Afrika pazarında var olduğumuzu son dönemde iyiden iyiye hissettirmeye başladık' dedi.

AVRUPALI FİRMALARIN GAZİANTEP'E OLAN İLGİSİNİ ARTTI

Pandemiden dolayı tedarik zincirinin kırılması, konteynır fiyatlarındaki aşırı yükselmeler Avrupalı firmaların da Gaziantep'e olan ilgisini artırdığını belirten İnce, 'Pandemiden dolayı tedarik zincirinin kırılması, konteynır fiyatlarındaki aşırı yükselmeler Avrupalı firmaların da Gaziantep'e olan ilgisini artırdı. Bu da şuan bizim üretimimi artırmış durumda' dedi.

AYAKKABI SEKTÖRÜ GAZİANTEP'TE ALTIN ÇAĞINI YAŞAMAKTA

Ayakkabı sektörünün Gaziantep'te altın çağını yaşadığını belirten İnce, 'Ayakkabı sektörü Gaziantep'te altın çağını yaşamakta. 1.5 yıldır pandemiye rağmen ihracattaki hedefimizi yılın ilk on ayında yakaladık. Daha 2 ay var önümüzde. Hedeflediğimiz rakamların üzerine çıkmış olacağız' dedi.

DÖVİZ KURU, HAMMADDE VE ENERJİ MALİYETLERİNDE YÜKSELİŞ BİZİ YAVAŞLATTI

Döviz kuru, hammadde ve enerji maliyetlerinde yükseliş sektörü yavaşlattığını ifade eden İnce, 'Pandemiye rağmen normalleşme ile birlikte istihdam üretiminde ve üretimde yoğun bir taleple karşılaştık. Fakat son günlerde döviz kurunda yaşanan hareketlilik, dolar bazlı hammadde fiyatlarında artış, enerji maliyetlerinde yükseliş şuan bizi yavaşlattı. Ancak sektör 10 aylık süreçte geçen yılın 12 aylık rakamlarına ulaşmış durumda. Yılsonu itibariyle Gaziantep hem ihracatta hem üretimde ki artısı sürdüreceğini düşünüyoruz. 2022 yılında piyasanın kendisini toparlamasını bekliyoruz' dedi.

MALİYETLERDEKİ YÜKSELİŞ YENİ SEZON YAZ FİYATLARINA YANSIYACAK

Maliyetlerdeki yükselişlerin yeni sezon yaz fiyatlarına yansıyacağını belirten İnce, 'Döviz kuru, hammadde ve enerji maliyetlerinde yükselişin yeni sezon yaz fiyatlarına yansıyacak. Şuanda üretimde yüzde 30-40 civarında fiyat farkı gelecek. Bu da perakendeciye ve tüketiciye en az yüzde 50 oranında yansıyacak' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR