Özellikle son dönemde birçok farklı sektörde zamlarla karşılaşan vatandaşlara bir zam da somun ekmeğinden geldi. Gaziantep'te bugün sabah saatlerinde somun ekmeğine gelen 25 kuruşluk zam ile 1.75 TL olan somun ekmeği vatandaşların tepkisini çekti.

BİR ZAM DAHA GELEBİLİR İDDİASI!

Gaziantep'te 25 kuruş zam gelerek 1.75 TL'ye satılmaya başlanan somun ekmeği için birçok vatandaş önümüzdeki dönemde yeni bir zam daha gelebilir iddiasında bulundu.

ZAMMI AZ BULANLAR OLDU!

Sosyal medya hesapları üzerinden somun ekmeğine gelen zamlara dikkat çeken vatandaşların arasında aynı zamanda gelen 25 kuruşluk zammı az bulanlarda vardı. Unun torbasının 220 TL olduğunu iddia eden bu vatandaşlar somun ekmeğe gelen zammın daha fazla olması gerektiğini savundu.

SOMUN EKMEĞİN KALİTESİZLİĞİ GÜNDEM OLDU

Ekmeğe gelen zammın ardından sosyal medya hesapları üzerinden bir araya gelerek gelen zamma tepki gösteren vatandaşların tepki gösterdiği bir diğer konu ise somun ekmeğinin kalitesiz olmasıydı.

Maliyetlerin arttığını ve bu sebeple gelen zammı hoş görseler dahi Gaziantep'teki somun ekmeğinin kalitesizliğinden şikayetçi olan vatandaşlar bu durumun kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

BELEDİYELERE HALK EKMEK ÇAĞRISI

Gaziantep'teki somun ekmeğinin kalitesizliğinden şikayetçi olan vatandaşlar kendisini gastronomi şehri olarak lanse eden bu kentin böyle kalitesiz bir ekmeği hak etmediğini dile getirdi.

Bunun yanı sıra belediyelere ise kaliteli halk ekmek çağrısında bulunan vatandaşlar somun fırınlarının bu sayede kendilerini düzelterek daha kaliteli ekmekler üretmek zorunda kalacağını savundu.