Gate.io'ya 8317096 referans kodu ile üye olduğunuzda %30 komisyon indirimi hakkına sahip olursunuz. Yaptığınız her alım ve satım işleminde borsanın sizden kestiği %0.2'lik komisyon ücretinin %30'u size geri iade edilir. Bu miktar küçük gibi görünsede yaptığınız alım satım işlemleri gün geçtikçe artacağı için sizden kesilen komisyon ücretlerinin %30'unun iade edilmesi elinizde güzel miktarların kalacağını gösterir.

Gate.io Nedir?

Dünyanın ilk 10 kripto para borsası içerisinde olan Gate.io, 2013 yılında Han Lin tarafından kurulmuştur. Kripto para borsaları arasında yaklaşık 8 yıldır var olan Gate.io'nun günlük işlem hacmi 3 milyar dolar civarına ulaşmıştır. Bu borsada günümüz itibarıyla yaklaşık 5 milyon kullanıcı bulunmaktadır. Gate.io merkezi kripto borsaları içerisinde en fazla coin çeşitliliğine sahip olan borsalardan biridir.

Gate.io'ya Nasıl Kayıt Olunur?

%30 komisyon indiriminden faydalanabilmek için mobil uygulama üzerinden kayıt olurken Yönlendirme ID'si kısmına 8317096 kodunu girebilir veya bilgisayar üzerinden https://www.gate.io/signup/8317096 referans linkimizi kullanarak kayıt olabilirsiniz.

Adım 1: Linke tıkladığınızda açılan sayfada Kullanıcı Adı, E-Posta ve Şifre alanlarını doldurun ardından alttaki kutucuğu işaretleyip ''Sonraki'' butonuna basın. (Yönlendirme ID'si kısmında vermiş olduğumuz kodun yazılı olup olmadığından emin olun.)

Adım 2: Açılan ekranda kripto alım ve satım işlemlerinde kullanacağınız ''Fon Şifresi'' bölümüne şifrenizden ayrı olacak şekilde içerisinde en az 6 karakter bulunan fon şifrenizi oluşturun ve ardından ''Üyelik Oluştur'' butonuna tıklayın.

Adım 3: Girmiş olduğunuz E-posta adresine gelen kayıt linkini tıklayarak hesabınızı aktifleştirin.

Adım 4: Hesabınızdan para çekimi yapabilmek için profilinizde KYC doğrulaması kısmında istenilen şartları yerine getirin. (Kimlik ön-arka fotoğrafı ve özçekim fotoğrafınızı yükleyin.)

Gate.io Borsasının Ne Gibi Avantajları Var?

Güvenilirlik

Gate.io borsasında hesabınızı oluşturduktan sonra doğrulama kısmından güvenlik önlemlerinizi arttırabilirsiniz. Bu güvenlik önlemleri nelerdir;

  • Oturum açarken ve kripto para çekimi yaparken sizden sms kodu, e-posta kodu ve Google Authenticator uygulaması üzerinden alacağınız TOTP kodu sorup sormamasını ayarlayabilirsiniz.
  • Kripto para alım ve satımı yaparken oluşturduğunuz fon şifresi ile işlem yapabilirsiniz. Eğer fon şifresi ayarlamadıysanız alım satım yapamazsınız. Bu şifre hesap şifrenizden farklı olarak oluşturacağınız bir güvenlik önlemidir.
  • Oltalama önleme kodu: Sahte gate.io görünümlü hesaplardan gelen e-postları önlemek amacıyla doğrulama kısmından ayarlacağınız bu kod, size gate.io'dan gelen tüm e-postalarda mail içeriğinde görünür olacak.
  • İki faktörü doğrulama sayesinde yapacağınız her işlemde telefonunuza gelecek olan kod ile işlem yapabilirsiniz. Başkası hesabınıza erişse dahi kod sizin telefonunuza geleceğinden herhangi bir işlem yapamaz.

Coin Sayısı

Gate.io borsasında kullanım alanlarına göre hangi coinleri görmek istediğinizi ayarlayarak bakabilirsiniz. Örneğin; Metaverse, NFT, DeFi, Meme gibi. Bunları görebilmek için ekranın sol üstünde yer alan Piyasalar bölümüne bastğınızda karşınıza gelen sınıflandırmaları kullanabilirsiniz.

Gate.io, henüz marketcapi çok fazla büyümemiş olan coinleri alabilmenize fırsat veren birkaç borsadan biridir. Henüz Binance gibi borsalarda yayınlanmamış ama kendini kanıtladıktan sonra yayınlanacak olan 1000'den fazla coin ve token çeşitliliğiyle ilerde çok güzel karlar elde etmenizi sağlayabilir. gate.io referans kodu ile üyelik bu yüzden çok önemlidir.

Startup Projeleri

Gate.io borsası coin çeşitliliğinin yanısıra startup projeleriyle de dikkat çekmektedir. Öyle ki startuplara katılabilmek için gerekli şartları yerine getirip henüz önsatış aşamasındayken bir kripto para satın alırsanız çok büyük karlar elde edebilmeniz mümkün. Örneğin; 0.1$ ücretle ön satışa çıkmış olan WonderHero(WND) çok kısa sürede 80x yaparak 8$ seviyelerini gördü. Şuanki fiyatı 7$ civarındadır.

Bu startup projelere katılım sağlayabilmek için hesabınızı VIP seviyesine yükseltmeniz gerekir. Gate.io borsasında VIP1'den VIP16'ya kadar aşamalar bulunur. VIP seviyelerine ulaşmak için hesabınızda belirli miktarda Gatetoken bulundurmanız ve 14 gün boyunca bu tokenlarla hiçbir işlem yapmamanız gerekmektedir.

Çekilebilecek minimum kripto para miktarı

Kripto para borsalarında kripto para çekimi yaparken size çekim yapabileceğiniz minimum miktarları gösterir. Binance gibi borsalara kıyasla Gate.io borsasından çekim yapabileceğiniz kripto para miktarı çok daha azdır. Örneğin; Binance borsasından Solana çekmek istediğinizde size en az 0.3 SOL çekebileceğinizi gösterir fakat Gate.io borsasından Solana çekimi yapmak istediğinizde bu miktar 0.126 SOL olarak görünür.