İşbirliği kapsamında; iki üniversite arasında öğrenci değişiminin artırılması, lisans ve lisansüstü düzeyde ortak diploma programlarının düzenlenmesi, öğretim elemanları değişim imkânlarının arttırılması ve ortak projeler ile sertifika programlarının düzenlenmesine yönelik fikir alış verişlerinde bulunuldu.

İlgili görüşmenin üniversitemizin uluslararasılaşmasına oldukça önemli katkı sağlayacağını vurgulayan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, “Bu görüşme ile GAÜN olarak sadece batı üniversiteleriyle değil dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerle de işbirliğini arttırmayı hedefliyoruz. GAÜN olarak yenilikçi eğitim uygulamalarının nasıl bir gelişim gösterdiğini dünyanın farklı ülkelerindeki öncü üniversiteler ile kıyaslayarak iyi uygulamalarımızı sürekli geliştirmekteyiz. Bugünkü görüşmemiz ile Rusya’nın en büyük üniversitelerinden birisi olan Kuzey Kafkas Federal Üniversitesi’nin üst yönetimi ve uluslarasılaşmasından sorumlu meslektaşlarımızla; öğretim elemanı ve öğrenci değişimiyle ortak proje ve ortak sertifika programları gerçekleştirebilme imkanlarını görüştük. İlgili üniversiteyle ve farklı coğrafyalardaki öncü üniversiteler ile görüşmelerimiz düzenli bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu. Gaziantep üniversitesinin dünyanın farklı bölgelerinden 60’dan fazla üniversite ile çeşitli alanlarda işbirlikleri bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.  

Toplantıya; GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Kuzey Kafkas Federal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Nikita Avralev, GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar,  GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim Giritlioğlu ve Müdür Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Belma Suna, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emrah Cinkara, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Öğr. Gör. Burcu Mıhçıoğlu, Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Dr. Nur İncetahtacı;  Kuzey Kafkas Federal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Liudmila Alieva, Uluslararası Projeler ve Programlar Birimi Müdürü Vladimir Samoylenko, Kafkas Otelcilik Okulu Dekanı Prof. Dr. Elena Semenova, Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veniamin Malahov, Gıda Teknolojisi ve Toplum Bilimi bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nataly Limareva katıldı.