İslam mirası hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla açılışı gerçekleştirilen, 20 Mayıs 2022 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak Hicri Yedinci Yüzyıl İslami El Yazmaları Sergisinin açılışı sonrasında Yükseklisans Öğrencisi Abdurrahman Yasırcıtarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile konferans başladı.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programın açılışında konuşan GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş şöyle konuştu:'Sergiyi incelerken Orta Çağ'da ecdadımız bu eserleri yazarken Allah'a hamd ederek Resulü Ekrem'e selam göndererek başlamışlar. Bu yazma eserler bizi Allah'a ve Resulüne çağırıyor. Yazma eserler ilim demektir. İlimden maksat da insanın Rabbini bulmasıdır. Hep birlikte tekrar ilme, kütüphanelere, bu yazma eserlere arşivlerimize döneceğiz. Yeniden İslam Medeniyetini birlikte ortaya çıkaracağız, inşa edeceğiz.'

Gençlik ve Spor Bakanlığı adına konuşan Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Eyüp Dinçoğlu, el yazma eserlerin İslam coğrafyasında en fazla Türkiye'de olduğunu belirtildiğini ifade ederek şunları söyledi: 'Serginin bu coğrafyada, bu topraklarda icra edilmesi ve ehemmiyet verilerek derlenip toplanıp bir araya getirilmesi noktasında bu işi önemli görüyorum. Bakanlık olarak bu anlamda yapılan bütün ilmi çalışmaların arkasındayız. Bu eserlerin sadece İslami ilimler anlamında değil İslam coğrafyasının neler kattığını, neler yazıldığının gün yüzüne çıkarılması, farkındalık oluşturulması anlamında bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. '

Önder Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Sayın Abdurrahman Dadam ise konuşmasında,'Tarihle ilgilenmek, tarihe önem vermek dendiğinde tarihin bir kısmı bir bölümü değil tarihin bütün alanlarıyla ilgilenmek önemli. Bizim tarihimiz medeniyetimiz, geçmişimiz ve geleceğimizdir' dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında yöneticiliğini GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Selkini'nin yaptığı seminer, Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Soğukoğlu tarafından Hicri Yedinci Yüzyılın Alimleri ve Dr. Öğr. Üyesi MahmoudMasri tarafından Hicri Yedinci Yüzyılının İslami Bilimler konulu sunumlarıyla devam etti.

Program kapsamında ayrıca GAÜN İlahiyat Fakültesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Geleneksel Oyunlar Etkinliği gerçekleştirilecek.