Bu yaz su sorunu yaşanmayacağını belirten GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, 'Son günlerde yağan yoğun kar yağışı bizim için sevindirici. Son 50 yılın en yoğun kar yağışı, şehri besleyen 800 civarındaki kuyularımıza çok faydası olacak. Kartalkaya Barajı'mızın daha hızlı bir şekilde dolmasını ve Düzbağ regülatörümüzde de her mevsim su olmasını sağlayacak' dedi.

GAZİANTEP'TE BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bir haftadır etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından Gaziantep'te barajların doluluk oranı merak edilmeye başlandı. Son yıllarda kuraklık yaşayan Gaziantep'te geçtiğimiz haftadan beri etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından barajlardaki doluluk oranı artışa geçti. Bir haftadan beri Gaziantep'te etkili olan ve halen etkisini sürdüren karların da erimesiyle barajlardaki doluluk oranlarının önümüzdeki günlerde daha da yükselmesi bekleniyor.

KARTALKAYA BARAJI'NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 33'E YÜKSELDİ

Kartalkaya Barajı'da su doluluk oranının yüzde 33'e yükseldiğini belirten Gaziantep Kanalizasyon ve Su İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, 'Şuanda Kartalkaya Barajımızda 55.000.000 m3 su var. Kartalkaya Barajı'da su doluluk oranı yüzde 33'e yükseldi. Kartalkaya Barajımızın doluluk oranını bu yağışlarla hızla artmasını bekliyoruz' dedi.

KAR YAĞIŞININ ŞEHRİ BESLEYEN SULARA ÇOK FAYDASI OLACAK

Son 50 yılın en yoğun kar yağışının şehri besleyen sulara çok faydası olacağını belirten Sönmezler, 'Son 50 yılın en yoğun kar yağışı, şehri besleyen 800 civarındaki kuyularımıza çok faydası olacak, Kartalkaya Barajı'mızın daha hızlı bir şekilde dolmasını sağlayacak. Düzbağ regülatörümüzde de her mevsim su olmasını sağlayacak' dedi.

GAZİANTEP BU YAZ SU SORUNU YAŞAMAYACAK

Gaziantep'te bu yaz su sorunu yaşanmayacağını belirten Sönmezler, 'Gaziantep suyunu Düzbağ regülatöründen ve Mizmil kuyularından veriyoruz. Düzbağ'da da kar yağışıyla beraber yeterli suyumuz var. Geçtiğimiz yıl çok ciddi bir kuraklık olmasına rağmen bir sıkıntı yaşanmadı. Son günlerde yağan yoğun kar yağışı bizim için sevindirici. Bu yağışlarla Gaziantep bu yaz su sorunu yaşamayacak. Şubat ve mart aylarında da yağışlar olursa çok daha iyi olur' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR