Ziyarette gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yüksel, AK Parti'nin bir millet hareketi olduğunu belirterek, AK Parti'nin her zaman milletinin yanında olduğunu belirtti. Gaziantep Modelinin tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacak bir model olduğunu belirten Yüksel, 'Gaziantep ortak akılla yönetilen bir şehir. Diğer bölge illeriyle kıyasladığımız zaman hem yerelde hem Ankara'da Gaziantep hepsinden çok farkı bir görüntü çiziyor. Gaziantep ile ilgili bütün konularda başta Sayın Adalet Bakanımız, Valimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Odalarımız ve STK'larımız ile bir araya gelerek kentimiz için daha güzelini yapmaya çalışıyoruz' dedi.

DAHA ÇOK BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMAMIZ LAZIM

Son dönemdeki Suriyelilere yönelik söylemlere tepki gösteren Yüksel, 'Bizim sağduyuyu elden bırakmadan daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinde yaşanan iç savatsan dolayı ülkemize sığındılar ve devlet olarak biz de bu kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Suriye'de iç savaş bittiğinde ve istikrar sağlandığında tabiî ki Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine döneceklerdir' dedi.

AK PARTİ BİR MİLLET HAREKETİDİR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel Referans Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yüksel, AK Parti'nin bir millet hareketi olduğunu belirterek, AK Parti'nin her zaman milletinin yanında olduğunu belirtti.

AK PARTİ HER ZAMAN MİLLETİN YANINDADIR

Meclisin tatile girmesiyle birlikte tüm milletvekillerinin bölgede vatandaşları ziyaret ettiğini belirten Yüksel, 'Sayın Cumhurbaşkanımız seçildiğimiz günden beri sürekli sahada olma talimatını verdi. Biz sadece meclisin tatilde olduğu yaz aylarında değil her zaman sahadayız. Hafta içi parlamento çalışmaları bittikten sonra kendi seçim bölgemize gelerek hafta sonlarını milletimizle birlikte geçiriyoruz. Teşkilatlarımızla birlikte esnafımızı, köylerimizi geziyoruz. Biz iyi günde kötü günde her zaman milletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Zaten AK Parti'nin var oluş amacı da budur çünkü AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti kurulduğu günden bu yana her zaman milletin yanında olmuş ve milletle birlikte yol yürümüştür. Meclis tatile girdiğinden beri Gaziantep'e gelerek tüm ilçeleri dolaşıyoruz ve dolaşmaya da devam edeceğiz. AK Parti'nin 7 Gaziantep milletvekili olarak her zaman sahadayız ve olmaya da devam edeceğiz. Her zaman milletimizin dertlerini ve taleplerini dinleyip yerelde çözebiliyorsak yerelde çözüm noktasında çalışıyoruz eğer Ankara'da çözmemiz gerekiyorsa Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'ün öncülüğünde ilgili kurumlar görüşüp çözüm noktasında çalışıyoruz. Bu anlamda her zaman Gazişehir hemşerilerimizin emrindeyiz' ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BELEDİYELERİ GAZİANTEP İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS

AK Parti belediyelerinin Gaziantep için çok büyük bir şans olduğunu ifade eden Yüksel, 'Gaziantep için AK Parti belediyeleri gerçekten çok büyük bir şans. Gaziantep'teki Belediyelerimizi Türkiye genelindeki belediyelere kıyasladığımız zaman gerçekten ortalamanın çok üzerinde isler yapıyorlar. Belediyelerimiz her alanda ve her zaman vatandaşların yanında oldular. Tüm belediyelerimiz beşikten mezara kadar vatandaşlara hizmet veriyor. Belediyelerimiz; çiftçilerimize, esnafımıza, gençlerimize her anda destek veriyor. Belediyelerimiz alt yapı konusunda kusursuz çalışıyorlar ve neredeyse Gaziantep'in alt yapı sorunu bitmiş durumda' dedi.

BELEDİYELERİMİZ BİZİM ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜCÜMÜZ

AK Partili Belediyelerinin şehrin en ücra kösesine kadar hizmet götürdüğünü belirten Yüksel, 'Belediyelerimiz bizim çok önemli bir gücümüz. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz şehrin en ücra kösesine kadar hizmet götürüyor. Sahada gezdiğimiz bunu sonuçlarını net bir şekilde görüyoruz ve gurur duyuyoruz. AK Parti belediyeciliğin en güzel örneklerimiz belediyelerimiz burada veriyor. Bu anlamda tüm belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum' dedi.

GAZİANTEP MODELİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR MODELDİR

Gaziantep Modelinin tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacak bir model olduğunu belirten Yüksel, 'Gaziantep ortak akılla yönetilen bir şehir. Diğer bölge illeriyle kıyasladığımız zaman hem yerelde hem Ankara'da Gaziantep hepsinden çok farkı bir görüntü çiziyor. Gaziantep ile ilgili bütün konularda başta Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül olmak üzere Sayın Gaziantep Valisi Davut Gül, Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekillerimiz hepsi bir araya gelerek kentimiz için daha güzelini yapmaya çalışıyoruz. Gaziantep'i kalkındıran ve farklı kılan da bu ortak akılla hareketliliktir. Herkes Gaziantep'in modelini devam etmesinde öncülük ediyor. Gaziantep Modeli tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacak bir modeldir. Bu model tüm dünyayı ekonomik olarak etkileyen pandemi sürecinde kendini daha çok ortaya çıkardı. Dünya genelinde pandemiden kaynaklı bir ekonomik kriz yaşanmasına rağmen bunu en az hasarla atlatan şehirlerden biri Gaziantep oldu. Pandemiye rağmen Gaziantep'in ihracatı artmaya devam etti. Pandemi sürecinde yeni fabrikalar kurulmaya devam etti. Gaziantep bu anlamda her şeyin en iyisini hak eden bir şehir. İnşallah bu pandemi sona erdiğinde Gaziantep çok daha farklı bir noktaya gelecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde ortak akılla hareket etmeye devam ettiğimizde bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum' dedi.

BÜTÜN MAZLUM COĞRAFYALARIN UMUDU TÜRKİYE'DİR

Son dönemdeki Suriyelilere yönelik söylemlere tepki gösteren Yüksel, 'Suriyeli kardeşlerimizi ülkemize kabul ederek insanlık vazifemizi ve inancımızın bize emrettiğini yaptık. Bu aynı zamanda bizim tarihten gelen bir misyonumuz. Biz büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz. Bunu sadece bugün yapmadık. Tarih boyunca bu coğrafyada mazluma sahip çıkan bir anlayış var. Endülüs İslam Medeniyetini Haçlılar yıktığı zaman oradaki zulme uğrayan ve katliamdan kaçan hem Müslümanları hem Musevilere kucak açmışız. 19. yüzyılda Ruslara isyan ederek Osmanlılara sığınan Macarlar ve Lehlere kucak açmışız. Saddam Hüseyin'in zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimizi kucak açmışız. Bu tarihten gelen bir misyonumuz. Bu coğrafyada ayakta durabiliyorsak büyük devlet geleneğinin devamından kaynaklıyor. Bunu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Bu anlamda Türkiye Türkiye'den büyüktür. Çünkü bütün mazlum coğrafyaların umudu Türkiye'dir. Suriyeli kardeşlerimize de misafirperverlik yapıyoruz. Ülkemizde 4.5 milyon civarında Suriyeli kardeşimiz yasamakta. Suriyeliler vatansız kaldıkları için bize sığındılar. Bizim sağduyuyu elden bırakmadan daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinde yaşanan iç savatsan dolayı ülkemize sığındılar ve devlet olarak biz de bu kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Suriye'de iç savaş bittiğinde ve istikrar sağlandığında tabiî ki Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine döneceklerdir' dedi.

ÜLKE VE MİLLET OLARAK KENDİMİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ

Suriyeliler için Ülke ve millet olarak kendilerine yakışanı yaptıklarını belirten Yüksel, 'Gaziantep Türkiye'de en çok Suriyeli Mülteciye ev sahipliği yapan kentlerin basında geliyor. Gaziantep birlik ve beraberlik şehridir. Suriyeli kardeşlerimiz de bu birlik ve beraberliğimize katkı sunuyorlar. Bizim de bunu devam ettirmemiz lazım. 100 yıl önce aynı devletin vatandaşlarıydık. Bugün Suriyeli mültecilerin çoğu Halep'ten gelen kardeşlerimiz ve çoğuyla akrabalık, kültürel, gönül bağları var ve her şeyden önce din kardeşiyiz. Suriyeli kardeşlerimizle aynı coğrafyanın insanlarıyız. Devletimiz bu anlamda üzerine düseni yapıyor ve milletimiz de bu konuda gerçekten üzerine düseni fazlasıyla yapıyor. Ülke ve millet olarak kendimize yakışanı yapıyoruz. Milletimiz bu tür provokatörlere prim vermedi ve vermez de' dedi. BAHRİ UÇAR