21 Ağustos'a kadar sürecek 'Fıstık Gibi Fiyatlar' kampanyası ile Gaziantepliler hasadın bereketini Metro Türkiye'nin güvenilir, kaliteli ve yerel üreticilerin kampanyaya özel seçilmiş ürünleri ile alışverişlerinde hissedecek.

18 Ağustos 2022, İstanbul – 30 yılı aşkın süredir Türk mutfak kültürüne ve değerlerine sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla faaliyetlerini sürdüren Metro Türkiye, ülkemizin yerel ürünler bakımından sahip olduğu büyük gücü ortaya çıkarmak için çalışmalarına devam ediyor. Metro Türkiye, Antep fıstığı üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Gaziantep'te kentin en önemli tarımsal ürünlerinden olan Antep fıstığının hasat dönemine özel bir kampanya düzenliyor. Gaziantep mağazasında 18-21 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak indirim kampanyasıyla hem işletmelerin hem de tüketicilerin temel ihtiyaç ürünlerini çok özel fiyatlarla sunuyor.

Yerli üretimin ve üreticinin de desteklenmesinin amaçlandığı kampanya kapsamında bölgedeki müşterilerini uygun fiyatlı ürünlerle buluşturan Metro Türkiye, ayrıca ziyaretçileri için Gaziantepli iş ortaklarının ürettiği yerel ürünlerin tadım aktivitelerini de gerçekleştiriyor.

Metro Türkiye, hasadın bereketini alışverişlerinde de hissetmeleri için Gaziantep mağazasına özel olarak misafirlerine seçili ürünleri kampanyalı fiyatlardan satışa sunuyor. 2L ARO ayçiçek yağı 49,90 TL, kuzu karkas 79,90 TL/kg, bütün piliç 27,90 TL/kg, tam yağlı beyaz peynir 56,95 TL/kg, 300-400 g'lık çipura 89,90 TL/kg, patates 8,95 TL/kg, soğan 7,49 TL/kg, karpuz 1,75/kg, kavun ise 5,95 TL/kg'den sunulurken, KDV hariç 250 TL ve üzeri alışverişe özel 1 kg dana kıyma 102,90 TL'den satışa sunuluyor.

'Fıstık Gibi Fiyatlar' kampanyası ile müşterilere Metro kalitesini, güvenini ve çeşitliliğini yaşatmayı amaçladıklarını belirten Metro Türkiye Gaziantep Mağazası İşletme Müdürü Serkan Dalgıç, aynı zamanda yerli tedarikçileri desteklemek amacıyla da bölge ürünlerine raflarda yer vereceklerini belirterek şu bilgileri verdi:

'Metro kalitesini, güvenini ve çeşitliliğini her daim Gaziantep ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Yerli üreticilerimizi ve tedarikçilerimizi desteklemek amacıyla bölgemizin ürünlerini destekliyoruz ve raflarımızda yer veriyoruz. Moringaantep Kadın Kooperatifi'nden aromatik bitkiler ve bitki çayı alımı yapıyoruz. Gaziantep bölgesine ait Coğrafi İşaretli tescilli Oğuzeli Kurutmalığı ve Araban Sarımsağı gibi ürünlerin üretimini destekleyerek doğrudan üreticilerden alım yapıyor ve Türkiye'deki tüm Metro mağazalarımızda misafirlerimiz ile buluşturuyoruz.

Raflarımızda ayrıca Antep boz iç fıstık'tan Antep bulguru'na Antep dolmalık biber kurusu'ndan Antep fıstığı'na kadar 200'ün üzerinde Coğrafi İşaret tescilli ve aday ürün de bulunuyor. Ülkemizin bu eşsiz ürünlerinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak meslek liselerinin gıda teknolojisi ve yiyecek içecek bölümü öğretmenlerine yerel ürün ve Coğrafi İşaret hakkında etkinlikler ve eğitimler de düzenliyoruz. Böyle bir festival ile peynirden kırmızı ete, şekerlemeden taze meyve sebzeye kadar birçok farklı gıda ürününü Gaziantep'e özel fiyatlarla müşterilerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.