Gaziantep Sanat Merkezi'nde düzenlenecek organizasyonda Gazi Kültür A.Ş. tarafından Gaziantep'in destansı mücadelesinin 100'üncü yılında gerçekleştirdiği yayıncılık faaliyetleri ile kültür sanat çalışmalarının tanıtımı yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatı ile Gazi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöver'in teklif ettiği ve Gazi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Profesör Doktor Halil İbrahim Yakar'ın koordinasyonunda hazırlanan tanıtım gecesi 25 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da Eski Adliye binası'ndaki Gaziantep Sanat Merkezi'nde düzenlenecek.

2016 yılında kurulan Gazi Kültür A.Ş.'de Gaziantep kent kültürünün, tarihinin, coğrafyasının, turizmi ve mutfağının tüm yönleriyle tanıtılması adına toplamda 43 kitap yayımladı.

Kurulduğu günden itibaren yayıncılık faaliyetleri ile kültür sanat çalışmaları ile ilgili önemli çalışmalara imza atan Gazi Kültür A.Ş. tarafından Gaziantep'in kent hafızasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için 2019 Aralık ayından beri Kübbiye dergisini yayına hazırlıyor.

5 sayı çıkarılan Kübbiye dergisinde işlenen konular ise Mehmet Bedri İncetahtacı, Mehmet Tekerlek, Adil Özberk, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu oldu.

Çocukların Gaziantep'i ve değerlerini daha yakından tanıması için hazırlanan Gaziçocuk dergisi de 10 sayı olarak yayımlandı.

Aylık olarak Antep Savunması'nda hangi olaylar yaşanmışsa onları sayfalarına taşıyan ve toplamda 9 sayı yayımlanan Ayıntab Haberleri de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Kültür A.Ş. ortak yayınıdır.

Gaziantepli sanatçı ve edebiyatçıların sanata ve kültüre katkılarını ortaya koymak adına yılda bir defa yayımlanan Gaziantep Sanat Edebiyat dergisi de Gazi Kültür A.Ş. tarafından hazırlanmaktadır.

Gaziantep'in kültür sanat çalışmaları kapsamında 'Gaziantep İkindi Söyleşileri' programı başlatıldı. Ali Ayçil, Abdullah Harmancı, Zeynep Arkan gibi Türkiye'nin önemli şair ve yazarlarının konuk edildiği programda Gaziantepli edebiyatseverler sevdikleri edebiyatçılarla tanışma ve sohbet etme fırsatı yakaladılar. Programın çekimleri sosyal medyada yayımlanıyor.

Ayrıca 2021 yılında başlatılan 'Gaziantep Edebiyat Mahfili Projesi'nde Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği şiir, öykü ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ulusal edebiyat dergilerine hazırlamak için atölye çalışmaları yürütülüyor.

Kübbiye Atölyesi'nde Gaziantep'in tescilli kutnu kumaşıyla hazırlanan hediyelik eşya ve aksesuarlar sayesinde kutnu kumaşının kullanım alanı her geçen gün genişliyor ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında yoğun talep görüyor.

Kurulduğu günden bu yana görsel ve işitsel mecralarda da Gaziantep tarihi ve kültürüne dair içerik üreten Gazi Kültür A.Ş. birçok kısa filmin çekimine katkı sundu.