Kentte yürütülmesi amacıyla çalışmaları sürdürülen Ortak Hikaye projesine okumayı, hayal kurmayı, resim çizmeyi ve yazmayı seven 6-14 yaş arasındaki 40 çocuk seçilecek. Projeye kabul edilen çocuklar, eğitim ve atölyelerle kendilerini geliştirecek.

Proje Koordinatörü Aslı Gökgöz, projeyle ilgili verdiği demeçte, 'Farklı hikayelerle büyüyen, beraberinde farklı hikayeleri büyüten kültürel/sınıfsal/cinsel/etnik/dilsel vb. açılardan Gaziantep'in heterojen kimliğini temsil ederek bu projeye dahil olan çocukların; hikayelerini örmeden, resimlerini dokumadan önce katılacakları etkileşimli sesli okuma etkinlikleri, yaratıcı yazarlık ve resim atölyeleriyle öncelikle hikayelerini dile dökme noktasında bilgi ve deneyim kazanmalarını istiyoruz.' dedi.

Çocukların metnin bütünselliği içinde kendi sesini duyar ve duyururken diğerlerinin sesini de duymalarını, yaratıcılıklarını keşfetmelerini, özgüvenlerini geliştirmelerini, farklı ama aynı olduğumuzu fark etmelerini, fark ettirmelerini, imeceyi yaparak, yaşayarak deneyimlemelerini, 'Ortak Hikaye' ile kolektif hafızaya katkı sunmalarını istediklerini belirten Gökgöz, Ortak Hikaye projesinin; okumayı, hayal kurmayı, hayallerini yazıya dökmeyi ya da hayallerini resimle dile getirmeyi seven çocukların ortak hayali olarak yola çıktığını dile getirdi.

Gökgöz, şöyle devam etti:

'Ortak Hikaye projesiyle Gaziantep'te yaşayan, dolayısıyla bir hikayenin kahramanı olan çocukları, bu kez kendi şekillendirecekleri bir hikaye etrafında bir araya getirmek istiyoruz. 6 ay sürecek bu proje ile çocuklar, hikayelerini yazmaya ve resimlemeye başlamadan önce katılacakları atölye ve etkinliklerde konuk yazar ve illüstratörlerle tanışma fırsatı bulacak; atölye ve etkinliklerde bilgi ve deneyim kazanmış olacaklar. Proje boyunca çocukların yaratıcılıklarını yansıtmalarına yardımcı olacak bir yaratıcılık kutusu hazırladığımızı da belirtmek isterim. Yaratıcılık kutusu içerisinde olmazsa olmaz kitaplar var. Bu kitaplar özellikle atölye ve etkinliklere katılacak yazar ve illüstratörlerin kitapları arasından seçildi. Farklı sosyal geçmişlere sahip çocukların ortak bir hikaye etrafında bir araya geleceği bu proje sonuçlandığında, projeye katılan 40 çocuğun adı, bir kitapta yazar ya da çizer olarak yer almış olacak. Ortak Hikaye, çocukların dayanışmasıyla kitap haline gelecek ve zaman kitaplığındaki yerini alacak.'

Başvurular, https://www.hikayeortak.com/ adresinden 30 Mayıs 2021 tarihine kadar kabul edilecek.