Gaziantep'te uzun süredir konuşulan ekmek zammı dün itibarıyla uygulanmaya başlandı. Ekmek artık her yerde 1,75 liraya satılıyor. Un ve diğer maliyetlerin arttığına dikkat çeken Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Un başta olmak üzere bütün girdi maliyetlerine gelen zamları somun ekmek fiyatına yansıtmak zorunda kaldıklarını belirtti. Artan maliyetlerden dolayı esnafın çok zor durumda olduğunun altını çizen Sevimli, 'Bütün girdi maliyetlerine zam geldi. Artan maliyetlerden dolayı 25 kuruşluk bir zam yaptık ama bu zam da bizi kurtarmıyor' dedi.

GAZİANTEP'TE EKMEĞE ZAM: 1,75 TL OLDU

Elektrik, doğal gaz ve market ürünlerine gelen zamlardan sonra Gaziantep'te yaşayanlara bir kötü haber de fırıncılardan geldi. Gaziantep'te uzun süredir konuşulan ekmek zammı dün itibarıyla uygulanmaya başlandı. Ekmek artık her yerde 1,75 liraya satılıyor. Un ve diğer maliyetlerin arttığına dikkat çeken Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Un başta olmak üzere bütün girdi maliyetlerine gelen zamları somun ekmek fiyatına yansıtmak zorunda kaldıklarını belirtti. Artan maliyetlerden dolayı esnafın çok zor durumda olduğunun altını çizen Sevimli, 'Bütün girdi maliyetlerine zam geldi. Artan maliyetlerden dolayı 25 kuruşluk bir zam yaptık ama bu zam da bizi kurtarmıyor' dedi.

EKMEK ZAMMI DÜN İTİBARIYLA UYGULANMAYA BAŞLANDI

Elektrik, doğal gaz ve market ürünlerine gelen zamlardan sonra Gaziantep'te yaşayanlara bir kötü haber de fırıncılardan geldi. Gaziantep'te uzun süredir konuşulan ekmek zammı dün itibarıyla uygulanmaya başlandı. Ekmek artık her yerde 1,75 liraya satılıyor.

SOMUN EKMEĞİ 1.75 TL OLDU

Doların, Türk Lirası karşısında aşırı değer kazanması gıda başta olmak üzere birçok ürünün artmasına neden oldu. Gıdadan giyime, konuttan otomobile, teknolojiden daha birçok kaleme zam gelirken vatandaşları yakından ilgilendiren bir zam da ekmeğe geldi. Un ve diğer maliyet artışlarını gerekçe gösteren Gaziantep Fırıncılar Odası ekmek fiyatlarına 25 kuruş zam yapma kararı aldı. Somun ekmeğine yapılan 25 kuruşluk zam dün uygulanmaya başlandı. Böylece 1,5 lira olan somun ekmeği gelen 25 kuruşluk zam ile 1.75 TL oldu.

GELEN ZAMLARI EKMEK FİYATINA YANSITMAK ZORUNDA KALDIK

Un ve diğer maliyetlerin arttığına dikkat çeken Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Un başta olmak üzere bütün girdi maliyetlerine gelen zamları somun ekmek fiyatına yansıtmak zorunda kaldıklarını belirtti.

BU ZAM DA BİZİ KURTARMIYOR

Un başta olmak üzere bütün girdi maliyetlerine gelen zamların fırıncı esnafını mağdur ettiğini belirten Sevimli, 'Bütün girdi maliyetlerine zam geldi. Yani undan tutun mayaya, yakıttan tutun doğalgaza kadar her şeye zam geldi. Artan maliyetlerden dolayı 25 kuruşluk bir zam yaptık ama bu zam da bizi kurtarmıyor' dedi.

ARTAN MALİYETLERDEN DOLAYI ESNAF ÇOK ZOR DURUMDA

Artan maliyetlerden dolayı esnafın çok zor durumda olduğunun altını çizen Sevimli, 'Un çuvalına 25 lira zam geldi. 185 lira olan un çuvalı 210 lira oldu. Akaryakıta ayrı zam geldi, doğalgaza önceki gün yüzde 48 zam geldi. Biz bunun altından nasıl kalkacağız. Mecburen bunu ekmeğe yansıtacağız. 25 kuruşluk zam bizi kurtarmıyor' dedi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA EKMEK SATIYORUZ

Gaziantep'te 25 kuruşluk zamma rağmen halen Türkiye ortalamasının altında ekmek sattıklarını belirten Sevimli, 'Türkiye genelinde hiçbir yerde 2 liradan düşük ekmek kalmadı. Gaziantep'te 25 kuruşluk zamma rağmen halen Türkiye ortalamasının altında ekmek satıyoruz' diye konuştu. BAHRİ UÇAR