Kentte salı günü öğle saatlerinde başlayan, gece boyu süren ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle birçok iş yerinin çadırı ve tentesi çöktü.

Kar yağışı nedeniyle sürücülerin araçlarıyla kaza yapması, yolların kapanması ve çalışmaların yetersiz kalmasıyla binlerce kişinin farklı noktalarda saatlerce mahsur kaldığı kentte, birçok yapının da çatı ve tentesi çöktü.

İçerisinde birçok dükkan ve pasajın bulunduğu kentin en işlek caddelerinden olan Gazile, Mütercim Asım, Karagöz ve Suburcu caddeleri ile çevresinde bulunan bazı mahallelerde birçok iş yerinin çatı ve tentesinin çökmesi sonucu iş yerlerinde maddi hasar oluştu.

Yayaların yoğun olarak kullandığı caddelerdeki iş yerlerinde çöken çadır ve tentelerinin kaldırılmaması ise büyük bir tehlike oluşturuyor.

Kentin sanayi sitelerinde kar ağırlığını kaldıramayan iş yeri çatıları çökerken, birçok iş yeri ve araçta zarar gördü. İş yeri çatılarının ve tentelerinin çökmesinin gece saatlerinde gerçekleşmesi faciaların önüne geçti.

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nde de (KÜSGET) aynı manzaralar yaşandı. Biriken kar nedeniyle ağırlığı kaldıramayan iş yerlerine ait çatılar çöktü. Bazı iş yeri sahipleri ise çatılarını ve tentelerini güçlendirmek için demir direk yerleştirdi. Zararlarının karşılanması isteyen esnaf, yetkililere çağrıda bulundu.

Öte yandan, Gaziler Caddesi'nde dün kuyumcu dükkanının tentesi, üzerinde biriken karın ağırlığıyla çöktü. Bu sırada yoldan geçen kişi, tentenin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Bu anlar, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.