Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen proje için Gaziantep Valiliğinde düzenlenen törende proje kapsamında hayırseverlerin bağışlarıyla vekalet yoluyla kesilecek kurbanların kavurmaya dönüştürülerek Kızılay ve Türk Diyanet Vakfı tarafından kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, yapılan proje ile Gaziantep içerisindeki ihtiyaç sahibi ailelere destek olunacağını belirtti.

'Bağış yapacak tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum'

Gaziantep'te hayırseverlerin vekaleten kurban kesmeleri ile ilgili geçmiş iki yılda kurban protokolü imzaladıklarını hatırlatan Gül, 'Geçmiş iki yılda da Türk Kızılay'ı, hayırseverler ve kurumlarımızın desteği ile yapmıştık. 'KURBANTEP Projesi'nin bu yıl üçüncüsünü yapacağız ve bu projeye Diyanet Vakfımızda dahil oldu. Dolayısıyla hayırseverlerimize iki seçenek sunuyoruz. Hayırseverler Sosyal Yardımlaşmaya bağış yapmak şartıyla ister Diyanet üzerinden isterse Kızılay aracılığıyla ibadetlerini yerine getirebilir. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığınız kurban bağışı dünyanın veya Türkiye'nin herhangi bir yerine ulaştırılıyor. Bizim 'KURBANTEP Projesi' ile kurbanlar Gaziantep'teki ihtiyaç sahibi ailelere birer ve ikişer kiloluk kavurma haline getirilerek dağıtılıyor. Bağış yapacak tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyorum.' dedi.

Yapılan projenin ihtiyaç sahibi aileler için çok önemli olduğunu belirten Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da 'KURBANTEP Projesi'ne bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı'nın da dahil olduğunu ifade ederek, 'Projeye destek vermek isteyen hayırseverler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın çevrimiçi başvuru sistemiyle bağış yapabilecek ve ister Kızılay'ımız isterlerse Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım ellerini uzatabilecekler. Projeye destek veren başta sayın Valimiz Davut Gül'e ve tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

'Kurban bizi Rabbimize yakınlaştırır'

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 30 yıldır vekaleten kurban kesimi organizasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise, 'KURBANTEP protokolünün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfımız 30 yıldır vekaleten kurban kesimi organizasyonunu gerçekleştiren bir hayır kuruluşudur. Kurban bizi rabbimize yakınlaştıran iyiye ve güzele ulaşmamızı sağlayan ibadetimiz. Bu vesile ile hem ibadetimizi yerine getirmiş oluyoruz hem de ihtiyaç sahibi ailelerin derdine derman olunuyor. Sayın Valimiz öncülüğünde 'KURBANTEP Projesi'nin hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

'İhtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzanmış olacak'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da proje ile Gaziantep'teki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılacağını belirterek şunları söyledi:

'Öncelikle KURBANTEP protokolünün Gaziantep'imize hayırlı olmasını diliyorum. Kurban bağışı hepimizin yapması gereken bir çalışma. Gaziantep Valimiz sayın Davut Gül'ün önderliğinde Diyanet Vakfımız ve Kızılay'ımız aracılığıyla Gaziantep'teki ihtiyaç sahibi ailelere yardım elinin uzanması mutluluk verici. Ayrıca belediyemize kayıtlı 8 bin kayıtlı ihtiyaç sahibi ailemize Kızılay'ımız tarafından yıl içerisinde birer ve ikişer kiloluk konserveler dağıtıyoruz. 'KURBANTEP Projesi' ile Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Nihat Yıldırım da Kızılay'ın ihtiyaç sahibi ailelere konserveler halinde yıl boyunca yardımda bulunduğunu belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım da yapılan bağışların Covid-19 salgın dönemini daha kolay atlatmaya yardımcı olacağını ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de yapılan hayırların doğru yere gitmesinin huzur verdiğine dikkat çekti.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, yapılan projenin çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ise sanayicilerle birlikte projeye destek olacaklarını bildirdi.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı da bağışların doğru kişilere gitmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

'Kalbe Dokun Gönül Kazan, Kurbanda Gönül Seferberliği' sloganı ile Gaziantep Valiliğince yürütülecek kampanyada 2021 yılı Kızılay vekaletle kurban bedeli bir hisse bin 50 TL olup Türkiye Diyanet Vakfı bir hisse kurban bedeli ise bin 125 TL olarak belirlendi.