Çünkü ortalama öğretmen ve memur maaşlarıyla ancak kira ve gıda giderleri karşılanabiliyor' dedi. Kentteki hayat pahalılığından dolayı Gaziantep'ten büyük bir öğretmen ve memur göçü beklediklerini belirten Avan, yetkililere çağrıda bulundu. Avan, 'Gaziantep'e gelen öğretmenlere sadece boğaz tokluğuna çalışmakta. Gaziantep'te derhal öğretmen ve memurlara konut ve lojmanlar yapılmalı' dedi. Gaziantep'te toplu taşıma için de öğretmen ve memurlara indirim talep eden Avan, 'Çünkü kentte hayat şartları zor. Gaziantep'te öğretmenlere ve memurlara sahip çıkılsın.' dedi.

ÖĞRETMENLER YÜKSEK ENFLASYON VE HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA ZOR DURUMDA

Öğretmen ve memur kesiminin yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zor durumda olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, 'Yaşanan hayat pahalılığından dolayı Gaziantep'te öğretmen ve memurlar çok zor durumda. Çünkü ortalama öğretmen ve memur maaşlarıyla ancak kira ve gıda giderleri karşılanabiliyor' dedi. Kentteki hayat pahalılığından dolayı Gaziantep'ten büyük bir öğretmen ve memur göçü beklediklerini belirten Avan, yetkililere çağrıda bulundu. Avan, 'Gaziantep'e gelen öğretmenlere sadece boğaz tokluğuna çalışmakta. Gaziantep'te derhal öğretmen ve memurlara konut ve lojmanlar yapılmalı' dedi. Gaziantep'te toplu taşıma için de öğretmen ve memurlara indirim talep eden Avan, 'Çünkü kentte hayat şartları zor. Gaziantep'te öğretmenlere ve memurlara sahip çıkılsın.' dedi.

GAZİANTEP'TE ÖĞRETMEN VE MEMURLAR ÇOK ZOR DURUMDA

Yaşanan hayat pahalılığından dolayı Gaziantep'te ki öğretmen ve memurların çok zor durumda olduğunu belirten Avan, 'Yaşanan hayat pahalılığından dolayı Gaziantep'te öğretmen ve memurlar çok zor durumda. Çünkü ortalama öğretmen ve memur maaşlarıyla ancak kira ve gıda giderleri karşılanabiliyor. Mevcut maaşlarla bunun dışındaki hiçbir gider karşılanamaz hale geldi' dedi.

GAZİANTEP'TEN BÜYÜK BİR ÖĞRETMEN VE MEMUR GÖÇÜ BEKLİYORUZ

Gaziantep'ten büyük bir öğretmen ve memur göçü beklediklerini belirten Avan, 'Gaziantep'e baktığımızda her şeyde bir dengesizlik var. Kentte ev, kira gibi her şeyin fiyat artışları gelişigüzel arttı. 7-10 bin TL'ye evini kiraya verenler var. Bu kadar kira Gaziantep'te olur mu? Devlet neden denetlemiyor. Fiyat artılarından dolayı Gaziantep'ten büyük bir öğretmen ve memur göçü bekliyoruz. Çünkü yeni evlenen bir öğretmen eşi de öğretmen ise ancak ve ancak 1+1, 2+1 ev alabiliyor. Gaziantep artık öğretmen ve memurlar için hayat çekilmez ve yaşanmaz oldu. Evet yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı var ama Gaziantep adeta denetimin olmadığı, devletin taşa çıktığı bir şehir haline geldi. Bu şehir bu görünümünden mutlaka kurtarılmalı. Gaziantep'te devlet ben buradayım demeli, denetimini yapmalı' dedi.

ÖĞRETMEN VE MEMURLARA KONUT VE LOJMANLAR YAPILMALI

Yetkililere çağrıda bulunan Avan, 'Gaziantep'i yönetenlere, ülkemizi yönetenlere ve MEB'e çağrıda bulunuyoruz. Gaziantep'in neredeyse hiçbir köyünde lojman kalmadı. Gaziantep'te gelen öğretmenlerin yaşayabileceği yer kalmadı. Gelen öğretmenler ev kiralayamıyor. Gaziantep'e gelen öğretmenlere sadece boğaz tokluğuna çalışmakta. Gaziantep'te derhal öğretmen memurlara lojman yapılsın. Kentte kamu arazileri, milli emlak arazileri talan ediliyor, belli kişilere peşkeş çekiliyor ve vatandaşa bir türlü dönmüyor. Devlet memurların, öğretmenlerin kalacağı konut ve lojmanlar yapılmalı' dedi.

TOPLU TAŞIMADA ÖĞRETMENLERE VE MEMURLARA İNDİRİM TALEP EDİYORUZ

Gaziantep'te toplu taşıma için de öğretmen ve memurlara indirim talep eden Avan, 'Gaziantep'te belediyelerden toplu taşımada öğretmenlere ve memurlara indirim talep ediyoruz. Çünkü kentte hayat şartları zor. Gaziantep'te öğretmenlere ve memurlara sahip çıkılsın. Aksi takdirde önümüzdeki dönemde Gaziantep'ten öğretmen kaçışı yaşayacağız. Gaziantep öğretmen ve memurların kaçtığı bir şehir olacak ve Gaziantep yaşanmaz bir şehir olacak. Bu noktada herkese bir görev düşüyor. Gaziantep'te denetimin olduğu ve devletin taşa çıkmadığı bir şehir olmasını istiyoruz. Gaziantep'in eğitim ve memurların gönül rahatlığıyla yaşayabildiği bir şehir olmasını istiyoruz' dedi.

ENFLASYON FARKI ÖĞRETMENLERİN KAYIPLARINI KARŞILAMAZ

Temmuz ayında verilecek enflasyon farkına da değinen Avan, 'Temmuz ayında verilecek enflasyon farkı ile öğretmenlerin kayıplarını karşılaması mümkün değil çünkü biz açıklanan enflasyon rakamlarına inanmıyoruz. Türkiye Kamu Sen olarak 2008 yılında memur maaşlarını ortalama 900-950 dolara getirdik, ortalama öğretmen maaşlarını da 1000 dolara getirdik. Bu rakam 2014 yılına kadar kendini korudu ancak 2014 yılından sonra yapılan toplu sözleşmeler tiyatroya döndü. Masadaki yetkili sendika haklarımız masada peşkeş çekti ve büyümeden memurlara refah payı verilmedi. Enflasyon farkları ile memurlar uyutuldu ve memurların kaybı çok büyük. Ortalama 1000-1050 dolar olan öğretmen maaşları şuanda 500 dolara düştü. Temmuzda gelecek enflasyon farkı şimdiden erimiş durumda. Temmuzda yatırılacak enflasyon farkı sadece bir nefes aldırır ancak 1-2 aydan sonra öğretmen ve memurların durumu hiç iyi olmaz. Öğretmen ve memur maaşlarının artması lazım. Şuanda öğretmen maaşları 1000 dolardan az olmamalı, memurların maaşları da 850 dolardan aşağı olmamalı' dedi' dedi.

ENFLASYON FARKININ YANINDA SEYYANEN ZAM VE REFAH PAYI VERİLMELİ

Öğretmen ve memurlara Temmuz ayında verecek enflasyon farkının yanı sıra seyyanen zam ve refah payı da verilmesi gerektiğini belirten Avan, '2008'den sonra unutulan ve her yıl büyümeden memur ve öğretmenlere verilen refah payı artık öğretmen ve memur maaşlarına yansıtılmıyor. Gaziantep'te 2003 yılında bir öğretmen veya memur, emekli ikramiyesi ile ev alabiliyordu ancak bugün evin onda birini alamıyor. Eğer enflasyon rakamları doğru olsaydı maaşlarımız bu kadar erimezdi. Arada seyyanen zam verilseydi, refah payı verilseydi maaşlarımız bu kadar erimezdi. Öğretmen ve memurlar öncelikle seyyanen zam verilmeli ve enflasyon farkının dışında refah payı da verilmeli' diye konuştu. BAHRİ UÇAR