15 Temmuz darbe girişimi öncesi Gaziantep’te bulunan yardım kuruluşlarının birçoğunun Gaziantep’i terk ettiği iddia edildi. Bir televizyon programında konuşan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Mükemmel cinayetin olmadığını ve katilin mutlaka arkasında iz bıraktığını belirterek,” Darbe’den 3 gün önce Gaziantep’ten Suriye’ye yardım çalışmları yapan NGO’lar yani yardım kuruluşları tahliye oldu. Gaziantep’i terk etti” dedi.

3.5 AY ÖNCE TÜRKİYE'DEN ÇIKMAYA BAŞLADI

Güvenlik Uzmanı ve Karar Gazetesi Yazarı Mete Yarar, yaklaşık 3.5 ay önce İncirlik üssünde yaşanan tahliyelerin kendisi kıllandırdığını belirterek “Mükemmel cinayet yoktur, mutlaka bir iz bırakırsın. Libya, Mısır, Irak, Suriye örneğini inceledim. Libya’da 6 ay önce ABD şirketleri kapatılıp çıkıyor ülkeden. “Bu olaylar başladığında beni kıllandıran İncirlik üssündeki tahliye oldu” diyen Yarar, aynı durumun bir benzerinin de Gaziantep’te gerçekleştiğini söyledi.

Yara, “İncirlik Üssü’ne gittim. İncirlik Üssü o kadar korunan bir yer ki.

Örnek anlatayım: İçerisinde ilerlerken arkadaşlar, iki kameraman arkadaşımızı uyardım, “Burası özel bir üstür, sakın kamerayı müsaade edilen bir yerin üstüne kaldırmayın. Kaldırırsanız 15 saniye sonra yanımızdalar” dedim. Kocaman bir üs, ilerliyoruz. Galaxy’ler duruyor, karemayı şöyle bir kaldırdılar refleksle. Gördüm, indirdim kamerayı, önümüzü kestiler üç arabayla.

Asker ailelerini buradan tahliye etmeleri neden olabilir diye düşündüm. Brüksel’de bomba patladığında NATO karargahını mı boşaltıyorsun. Bun dediğimde, örnek bana başka ülkeleri gösterdi. Libya, Mısır…

Bir şey bekliyorlardı ve bu şey IŞİD saldırısı değil. 3.5 ay öncesinden tedbir alındı. Böyle başlar bu işler. Arkasından İstanbul’da oturuyor. Devamlı arkadaşlarımdan telefonlar geliyor.

Mete Yarar, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Gaziantep’te faaliyet gösteren birçok yabancı yardım kuruluşlarının ülkeyi terk ettiği belirterek, “Darbe’den 3 gün önce Gaziantep’ten arkadaşlarım aradı. Gaziantep’ten Suriye’ye yardım çalımları yapan NGO’lar yani yardım kuruluşları tahliye oldu. Ülkeden çıkıyorlar. Çıkıp gittiler” dedi. HABER MERKEZİ