E-ticaretin önemine vurgu yapan Kılıç, 'Pandemi süreci gösterdi ki E-ticaret artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bizler artık geleceğe bir iş yeri değil bir internet sitesi, bir yazılım firması miras bırakacağız. E-ticaret artık gençlerin vazgeçilmez noktası olmalı' dedi. Türkiye'nin dijitalleşme dönemine geç kalmadığını vurgulayan Kılıç, bu anlamda gençlere çok büyük iş düştüğünü belirtti.

GENÇ ASKON ŞUBE BAŞKANI KILIÇ, GAÜN'DE GENÇLERLE BULUŞTU

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Ercan Kılıç, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) gençlerle buluştu. GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen 'Girişimcilik ve İş Dünyası Hakkında Gençlerle Gelecek Planlamaları' söyleşinde gençlere seslenen Genç ASKON Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Ercan Kılıç, gençlere önemli tavsiyelerde bundu.

GENÇ GİRİŞİMCİLERİN EZBERLERİ BOZMASI GEREKİYOR

Genç girişimcilerin ezberleri bozması gerektiğini belirten Kılıç, 'Genç girişimci kardeşlerimizin ezberleri bozması gerekiyor. Deneyerek, çaba sarf ederek, başarıya ulaşabilirler. Başarısız olduklarında başarısızlıklarını tekrardan göz nünde bulundurarak ve o hataları yapmayarak yeni başarılara imza atabilirler' dedi.

GENÇLER KORKMASIN VE ASLA PES ETMESİNLER

Gençlerin korkmaması ve asla pes etmemesi gerektiğini belirten Kılıç, 'Gençler ezberleri bozmalıdır. Yurt içinde yurt dışında araştırmalar yapıp bu alanlarda uzmanlaşmış insanları kendilerine rol model olarak almalılar. Gençler korkmamalı ve başarısızlıklarını gördüklerinde asla pes etmemeliler. Tekrardan denemekten çekinmesinler eminim ki istedikleri başarıları sağlayacaklar' dedi.

ARTIK BİR İŞ YERİ DEĞİL BİR YAZILIM FİRMASI MİRAS BIRAKACAĞIZ

E-ticaretin önemine vurgu yapan Kılıç, 'Pandemi süreci gösterdi ki E-ticaret artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bizler artık geleceğe bir iş yeri değil bir internet sitesi, bir yazılım firması miras bırakacağız. E-ticaret artık gençlerin vazgeçilmez noktası olmalı' dedi.

DİJİTALLEŞME DÖNEMİNE GEÇ KALMADIK

Türkiye'nin dijitalleşme dönemine geç kalmadığını vurgulayan Kılıç, 'Gezdiğimiz firma üyelerimizde şunu fark ediyoruz. Artık Gaziantep'te olsun Türkiye'de olsun dijitalleşme ve ARGE çalışmasına ciddi yatırımlar var ve bu yatırımlar her geçen gün büyüyor. Türkiye sanayi devriminde biraz geç kaldı ancak dijitalleşme dönemine geç kalmadı ve dijitalleşme dönemine ayak uydurabiliyor. Dijitalleşme ve ARGE çalışmasına daha da destek vererek çok iyi noktaya gelebiliriz' dedi.

ARTIK KOCAMAN MAĞAZALAR AÇMA DÖNEMİ BİTTİ

Dijitalleşmenin ticaretin şeklini değiştirdiğini belirten Kılıç, 'Artık kocaman mağazalar açıp pazarlama müdürleri içeriye koyup, gelen müşterilere tek tek ürünleri tanıtmak dönemi bitti. Artık dijitalleşme ile birlikte internet üzerinden güzel paylaşımlarla milyonlarca insana ulaşılabiliyor. Bu aynı zamanda zaman tasarrufu sağlıyor. İnsanların daha çok seçenekleri artmaya başladı. Kısıtlı bir alışverişten ziyade daha özgür bir alışveriş başladı. Oturduğumuz yerden istediğin alışverişi yapabiliyoruz ve satıcı firmalar da sürekli bizlere üretim için çaba sarf ediyor' dedi.

GENÇLERE ÇOK BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Gençlere çok büyük iş düştüğünü belirten Kılıç, 'Son 20 yılda birçok meslek bitti ama bunun yanında da birçok meslek hayatımıza girdi. Yıllar önce bir yerde sosyal medya uzmanı arıyoruz dediğimizde bize gülüyorlardı ama bugün bütün firmaların sosyal medya uzmanlarına ihtiyacı var ve bu konuda gençlere çok büyük iş düşüyor. Ne yazınki beden gücüne dayalı çalışan orta yaş grubu bu durumdan faydalanamadı ama bugün bütün isletmelere gençlere ihtiyaç duyuyor. Teknolojinin gelişmesiyle her geçen gün iş olanakları artıyor. Yapay zekanın yönetiminde, çalışmasında kimler mutfakta olacak tabiî ki siz gençler olacaksınız' dedi.

GENÇ ASKON OLARAK ORTAK GİRİŞİMLERE İMZA ATIYORUZ

Genç ASKON'un çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıç, 'Genç ASKON olarak yanımıza gelen genç girişimci kardeşlerimizle birlikte projelerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. Mantıklı bulduğumuz projeleri ağabeylerimize, iş insanlarımızla paylaşıyoruz. Bu projeler için yatırımcı olacak iş insanlarını bulmaya çalışıyoruz ve ortak girişimlere imza atıyoruz. Yani birinin bulduğu bir buluş ve birinde bekleyen bir sermayeyi bir araya getirip ülkeye katma değer katıyoruz' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR