Gaziantep'te birçok başarılı projeye imza atarak, şehrin vizyonuna katma değer sağlamayı hedefleyen Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD)Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük; Global Girişimcilik Haftası kapsamında Kıbrıs'ta düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Demsa Grup Kurucu Ortağı Demet Sabancı Çetindoğan, Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Belkıs Aktürk, Mine Tokay gibi birçok önemli ismin katıldığı İş'te Kadın Zirvesi'nde profesyonel kadın girişimcilerle bir araya geldi.

İş dünyasının profesyonelleri, örgütlü meslek birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve birçok üst düzey yönetici bir araya gelerek, küçük dirsek temaslarıyla ne kadar büyük işler yapılabileceğinin sinyallerini verdiler.

42

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan, Kıbrıs Türk Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, 'İş'te Kadınlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Buluşuyor' zirvesiyle, Türkiye'de alanında lider başarılı iş kadınlarının KKTC'deki kadın girişimcilerle buluşarak, bilgi birikimlerini, tecrübelerini paylaşmalarıyla kadın dayanışmasının en güzel örneğini sergilediklerini vurguladı.

'Sivil Toplum Örgütlerinde Kadın' oturumunda konuşmacı olarak yer alan Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Gamze Aşnük ise KKTC'deki kadınlarla bilgi paylaşımı yapmanın önemine değinerek, güzel bir dayanışma örneğinin sergilendiğini vurguladı. GİKAD olarak; üretimde, sanayide, sahada İş'te Kadın mottosuyla çıktığımız bu yolda girişimci kadınların gücüne güç katmaya devam edeceğiz diyen Başkan Aşnük; sözlerine şu cümleler ile devam etti:

43

'Biz Girişimci Kadınları Destekleme Derneği yönetimi ve üyeleri olarak; Gaziantep ile sınırlandırmadığımız çalışmalarımıza Türkiye sınırları içerisinde girişimci olmak isteyen her kadına dokunmaya, destek olmaya ve yol göstermeye devam ediyoruz. İstiyoruz ki, her kadın ev ekonomisine katkı sağlamakla başladığı çalışmasıyla ülke ekonomisine de katkı sağlayarak hayallerinin bir adım ötesine gitsin. Kadınların finansmana olan erişimini kolaylaştırmanın ve kendi işlerini kurarak ekonomiye dahil edilmelerinin önemine değiniyor ve çabalarıyla yaratım güçlerinin neleri zorlayabileceğini görmeleri için çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomik büyümede kadınların iş gücüne katılımı ve ticarette güç kazanmalarını desteklemek için iş birlikleri yapıyor ve kadına olan saygının artmasına da önem veriyoruz. Biliyoruz ki kadınlar birleşerek güçlenecek ve bu sayede ekonomimizi de şahlandıracaklardır. GİKAD olarak; üretimde, sanayide, sahada İş'te Kadın mottosuyla çıktığımız bu yolda girişimci kadınların gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Ayrıca kadın girişimcileri desteklemeye yönelik global ölçekte projeler üreterek lokal pazarda daha büyük bir paya sahip olmalarını ve hikayesi hobiyken kendisi kobi olan kadınların her geçen gün artması için çalışıyoruz.'

44

Kadınları sosyal hayatta desteklemenin öneminden bahseden Başkan Aşnük; profesyonel girişimcilerle bir araya gelerek değerli katılımcıların bilgi ve tecrübelerini dinlemekten duyduğu mutluluğu ifade etti.Türkiye'nin her yerinden yoğun katılımlarla verimli bir hal alan zirve; gala yemeği ve işbirliklerin buluşabileceği paydaların değerlendirilmesi ile son buldu.