Esnaf ziyaretleri kapsamında kentin farklı noktalarında bulunan sektör temsilcilerini ziyaret ederek sıkıntılarını, sorunlarını ve taleplerini dinleyen Göçer, beraberindeki heyetle birlikte akaryakıta yapılan zamlar, tamir ve bakım ücretleri ile diğer maliyetlerinin artmasından dolayı zor günler geçiren sürücü kurslarını ziyaret etti.

İlk olarak Gaziantep Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneğini ziyaret eden Göçer, sektörün sorun, sıkıntı ve taleplerini birinci ağızdan dinledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve esnafın son durumunun ele alındığı ziyarette sektörün sorun, sıkıntı ve talepleri ile ilgili Göçer'e bilgi veren Gaziantep Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Davut Aytop, Akaryakıt fiyatlarının ve diğer maliyetlerin çok artmasının sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çekerek Göçer'e ziyaretleri ve esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendikleri için teşekkür etti.

Daha sonra kentteki bazı sürücü kurslarını da ziyaret eden Göçer, kurs yetkililerden de sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sırasında esnafın ekonomik sıkıntılarını dinleyen Göçer, girdiği her işletmede akaryakıt ve diğer maiyetlerin artışından yakınan esnaf ile karşılaşması dikkat çekti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Göçer, akaryakıt fiyatlarının son dönemde hızla yükselmesiyle birlikte girdi maliyetlerinin ciddi manada artmasının sürücü kurslarını ciddi manada olumsuz etkilediğini belirtti.

Maliyetlerin artması çok ciddi mağduriyetlere neden oluyor"

Yılın başından bu yana akaryakıt fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetlerinin artmasının sürücü kurslarını zor durumda bıraktığına dikkat çekerek akaryakıt zamlarına çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Sürücü kurslarının artan akaryakıt maliyetleri karşısında ekonomik olarak taleplerini karşılayamaz hale geldiklerini belirten Göçer, "Sürücü kurslarının en büyük gider maliyeti olan yakıt giderlerinin sürekli artış göstermesi, araç, sanayi parça giderleri trafik, kasko giderleri ve işçilik maliyetlerinin artması çok ciddi mağduriyetlere neden oluyor. Akaryakıt başta olmak üzere artan maliyetlere bir an önce artık çözüm bulunmalıdır. Her sektör gibi sürücü kursları da zor günler geçiriyor. Piyasada bir istikrarsız durum var. Bu durumda endişelere neden oluyor." dedi.