Esnaf ziyaretleri kapsamında kentteki farklı sektör ve temsilcileri ziyaret eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, eski Nizip yolu üzerinde yer alan Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi'ndeki briketçi esnafını ziyaret etti.

Esnafın sıcak ilgisiyle karşılaşan Göçer, sorun, sıkıntı ve talepleri dinleyerek sohbet etti.

HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden esnaf, sorunlarını ve taleplerini Göçer'e anlattı.

Briketçi esnafı, kendileri için oluşturulan yeni site alanının tam hazır getirilmeden kentin değişik noktalarındaki esnafın siteye taşınmaya zorlandığını, su, yol ve ulaşım gibi sorunlar yaşadıklarını, sitenin halen birçok eksiğinin olduğunu, var olan eksiklikleri yetkililere bildirmelerine rağmen eksikliklerinin ve yaşadıkları sorunlarının giderilmediğini dile getirdiler.

Yeni Briketçiler Sitesine taşınmanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından zorunlu kılınmasına rağmen halen şehrin içinde kalan esnafın olduğunu, müşterilerin daha çok şehir içinde kalan esnafı tercih ettiğini ve bu durumun haksızlık olduğunu belirten esnaf, tüm esnafın siteye taşınması için çalışmaların yapılmasını istedi.

Site için asıl yapılması gereken yolun halen açılmadığını, yol sorunu nedeniyle müşterilerin siteye gelmediğini veya zorlandığını, yol sorunu nedeniyle ürün getiremediklerini, sevkiyatların sekteye uğradığını ve araçlarının sürekli bozulduğunu söyleyen esnaf, yol sorununun bir an önce çözüme kavuşturularak asfalt yapılmasının ve diğer sorunlarının giderilmesinin çağrısında bulundu.

Esnafın sorunlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Göçer, esnafın özellikle bozuk yollarının asfaltlanması için çalışmaların acilen başlatılmasının elzem olduğunu belirtti.

Briketçi esnafı için sadece belli bir nokta yerine farklı noktalara sitelerin yapılması gerektiğini belirten Göçer, esnafın daha rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürmesi yönünde kolaylıklar sağlanması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.