Son dönemlerde iş yapamamaktan şikayetçi olan esnaf, gurbetçilerin memleketlerine dönmesiyle nefes aldı. Gaziantep'e özgü ev salçaları, ev yapımı kırmızıbiber, kurutmalık biber, patlıcan gibi ürünleri alan gurbetçiler, esnafın da yüzünü güldürdü.

GURBETÇİLER ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Yaz tatillerini Türkiye'de geçirmek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen gurbetçiler, esnafın yüzünü güldürüyor. Gaziantep'te de her yıl olduğu gibi bu sene de çarşı esnafının yüzünü gurbetçi vatandaşlar güldürdü. Gaziantep'e gelen gurbetçilerin yöresel ürünler almak için elmacı Pazarı'nda uğraması, çarşıda hareketliliği arttırıyor. Gaziantep merkezinde bulunan Tarihi Almacı Pazarında satılan yöresel ürünler bu sene de gurbetçi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

TARİHİ ALMACI PAZARI'NDA GURBETÇİ HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

Gaziantep'te gurbetçilerin gelmesi, Almacı Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Yaz aylarından birçok ülkeden Türkiye'ye akın eden gurbetçi vatandaşlar yöresel ürünleriyle ile meşhur olan Gaziantep'e gelerek mevsimlik ürünler, ev salçaları, ev yapımı kırmızıbiber, şire ve baharat türleri, patlıcan kuruluklarına büyük ilgi gösterdiler. Gurbetçi vatandaşların gösterdikleri bu ilgi Gaziantep esnafının yüzünü güldürdü.

TARİHİ ÇARŞIDA GURBETÇİ YOĞUNLUĞU

Gaziantep'in tarihi çarşılarından olan Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Zincirli Bedesten'de gurbetçi yoğunluğu yaşanırken, yerli ve yabancı turistler de esnafın yüzünü güldürmeye başladı. 500 yıllık tarihe sahip Bakırcılar Çarşısı ve yaklaşık 300 yıllık Almacı Pazarı esnafının yüzü, gurbetçilerin gelmesiyle gülmeye başladı. Umudunu memleketlerine tatil için gelen gurbetçilere bağlayan Tarihi çarşılardaki esnaf, gurbetçilerin kente gelmesiyle birlikte işlerin de hareketlendiğin ve durgun olan piyasanın canlandığını belirtti.

GURBETÇİLER ÇARŞIYA HAREKETLİLİK GETİRDİ

Gaziantep'te yaz aylarında kente gelen gurbetçilerin ilk uğrak yeri olan Elmacı Pazarı'nda esnafın yüzü gurbetçiler ile gülüyor. Esnafın gözünün kulağının gurbetçilerde olduğunu belirten Tarihi Çarşı esnafı, esnafın yüzünü Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin güldürdüğünü belirtti.

Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır ve Hatay gibi çevre illere de hitap eden tarihi çarşıların esnafı, tatil için memleketlerine gelen gurbetçilerin dönüş öncesi yaptığı alışverişlerle, pazar ve çarşıların bir nebze de olsa hareketlendiğini kaydetti.

GURBETÇİLER YÖRESEL VE DOĞAL ÜRÜNLERİNİ TERCİH EDİYOR

Gurbetçilerin gerekli alışverişlerini yapması için tarihi çarşıları tercih ettiklerini belirten tarihi çarşı esnafı, dönüş yoluna geçen gurbetçilerin alışveriş için geldikleri çarşılarda en çok Gaziantep'in yöresel, doğal ve organik ürünlerini tercih ettiğini ifade etti. BAHRİ UÇAR