Onlardan biri de, Hollanda'nın Almelo şehrinde oto tamir servisi sektöründe çalışan Ünal Mantı.

Mantı hem iş hem de salgının stresini atmak için böyle bir hobinin çok faydası olduğunu söyleyerek, 'Zaten evlere kapanmış ve aylarca dışarı çıkamaz olmuştuk. Bazı arkadaşlarda daha önceden de gördüğüm bu fikirin salgına iyi geleceğini düşünerek böyle bir bahçe hazırladım. Türkiye'de bağ evi diye adlandırılan tarzdan bir şey diyebiliriz. Bahçeme, domates, salatalık, fasulye, patlıcan, biber, marul ve daha başka bir sürü sebze ektim. Bu sayede hem doğal ürünler tüketiyorum, hem de stres atıyorum. Elma ve erik ağaçlarım da var. Çok değişik bir duygu.' dedi.

Asıl önemlisinin böyle bir uğraşın insanı kahve kültüründen ve faydasız ortamlardan uzaklaştırdığını söyleyen Mantı şöyle devam etti, 'İnsana gerçekten bambaşka bir ahenk veriyor. Bazen arkadaşlarla çiğköfte veya kebap da yapıyoruz. Közde çay demliyoruz. Sohbetler ediyoruz. Bağlama çalıyoruz. Bütün bunların insana bambaşka pozitif bir enerji verdiğini düşünüyorum. İnsan vücudunun özellikle şu günlerde böyle uğraşlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.'

Hollanda'da korona salgını son zamanlarda ciddi manada düşüş göstermeye başlayınca hükümet alınan tedbirlerdeki rahatlama adımını daha önceye çekmiş bu sayade ülkede yaşayan vatandaşlar rahat bir nefes almıştı.