Sucu, kendisini CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan’ın görevden aldırdığını belirterek, “İkisi de partimizin oyunu düşüren isimler. Onları istemiyorum. Benim şerefim yok mu? Koronavirüs hastasıyken, 10 Kasım’dan bir gün önce bu bana yapılır mı? Hak-hukuk diye bağıran Genel Başkanımızın böyle bir hukuksuzluğunu kabul edemem. Mahkemede hesaplaşacağım” diye konuştu

Hayri Sucu, bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Görevden alınma gibi bir beklentim yoktu ancak 31 Mart yerel seçimlerinden önce de görevden alınmıştım. Büyük bir ihtimalle milletvekillerimizin genel merkezimize önerileriyle görevden alındığımı düşünüyorum. Çünkü genel seçimlerinde seçilen vekillerimizin listede olmasını istemiyordum şimdi de istemiyorum. Çünkü ilimizde partimizin oyunu düşüren onlar. Görevden alınmadan önce kimseyle görüşmedim zaten bize hiçbir şey sormuyorlar sıkıntı burada” dedi.

Yargısız infaz yapıldı

Görevden alınmalarının yargısız infaz olduğunu söyleyen Sucu, “Çağırırsınız karşınıza oturtursunuz ‘siz şunları şunları yapmıyorsunuz' dersiniz ama bu da yapılmadı. Benim şahsi bir kırgınlığım yok. CHP Gaziantep'teki tüm delegelerimiz büyük kongremizde genel başkanımıza oy verdik, MYK listesine oy verdik. Gaziantep İl Başkanlığı olarak çalışan bir örgütümüz vardı, örneğin 29 Ekim'de 10 ilde fener alayı yapılmamasına rağmen ben Gaziantep'te fener alayı yaptım. Örgütümle hiçbir sıkıntım yok ama her neyse bir hazımsızlık var. En son kongremizde 9 ilçeden sadece 1'i beni desteklemiş kalan 8 ilçe ise benim karşımdaydı ama onları neden görevden aldılar bilmiyorum.” diye konuştu.

“Mahkemelik olacağız başka yolu yok”

Haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyleyen Sucu, ”Biz haklarımızı arayacağız tabi ki, genel başkanımız hak, hukuk adalet diye bağırırken böyle bir haksızlığı ve hukuksuzluğu yapmasına çok anlam veremedim. Görevden alınmayla ilgili bize gerekçeli kararı göndermeleri lazım biz de 5 gün içerisinde parti meclisine itiraz etmeliyiz. Bunu göndermeyeceklerse o zaman mahkemelik olacağız başka bir yolu yok. Hukuksal anlamda tüm haklarımızı kullanacağız. Bu görevden alma olayının partimize çok bir faydası olmaz çünkü şöyle bir şey var; beni kendileri atamadılar ben kongrede seçildim. Benim bu ikinci il başkanı olarak seçilişim. Ben 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de görevden alınmıştım ama son yaptığım olağan kongrede her şeye rağmen tekrar seçildim” şeklinde konuştu.

“Bizim şerefimiz haysiyetimiz yok mu?”

İl başkanı olarak seçilmesini genel merkez ve milletvekillerinin istemediğini ve hepsinin Sucu’ya karşı olduğunu dile getiren Sucu, “Buna rağmen benim yanımda olan taban. Görevden alınmamız sonrasında bir milletvekiline görev vermişler süreci o vekil yürütecek. Bir de benim üzüldüğüm taraf şu, ben Covid-19 rahatsızlığım var bir gün öncesinde genel başkanımız beni arayarak geçmiş olsun diyor ikinci gün beni görevden alıyor ben rahatsızım beni öldürmeye mi çalışıyor? Bizim şerefimiz, haysiyetimiz yok mu, bu haksızlık değil mi? Bu durumu ben antidemokratik buluyorum. 10 Kasım'da Atatürk'e saygısı olan adam bunu yapar mı?” ifadelerini kullandı.