Ziyarette konuşan HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç HDP’nin Mevlana ruhuyla Türkiye’de bütün farklılıkları ve renkleri çatısı altında topladığını belirterek, HDP’nin 24 Haziranda zaferle ayrılacağını söyledi. Ziyarette konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul ise “HDP olarak bu ülkenin çocuklarının yarına hayal kurabilmeleri, umut edebilmeleri için daha çok çalışıyoruz” dedi. Ziyarette HDP’nin Türkiye’de demokrasinin lokomotifi olduğunu belirten Gaziantep Milletvekili Adayı Berivan Özpolat Şimşek, “Vatandaşlar, HDP’nin barajı aşması çocuklarımız için gerekli diyor” ifadelerini kullandı.

AKP KÜRTLERDE YÜZDE 10 OY KAYBINA UĞRADI

Ziyarette konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, “Türkiye’nin İKBY’de gerçekleşen referanduma tepkisi, Afrin Hareketi ve HDP’li belediyelere atanan kayyumlar Kürtlerde ciddi kırılmalara neden oldu. AKParti Kürtlerde yüzde 10 oy kaybına uğradı.  Toplumda ciddi bir rahatsızlık var AKParti’ye karşı. Artık AKParti ve MHP ittifakının artık dönemini tamamladı. AKParti’si ve MHP ittifakı artık toplumun sorunlarını çözmekten ziyade daha çok sorunlar üretmeye başladıklarını görüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 haziranda tutuklu gazeteci kalmayacak. OHAL’i kaldıracağız diyor. Peki OHAL’i kaldıracaksanız niye birkaç gün önce uzatarak OHAL sürecinde seçime giriyorsun? Erdoğan’ı artık anlamakta zorlanıyoruz. Daha önce gündemi belirleyen Erdoğan idi. Ama artık  gündemi kaçırdı. HDP olarak bu ülkenin çocuklarının yarına hayal kurabilmeleri, umut edebilmeleri için daha çok çalışıyoruz” dedi.

HDP TÜRKİYE’DE DEMOKRASİNİN LOKOMOTİFİDİR

Ziyarette konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Berivan Özpolat Şimşek de, HDP’nin Türkiye’de demokrasinin lokomotifi olduğunu belirterek, “Vatandaşlar, HDP’nin barajı aşması çocuklarımız için gerekli diyor. Çünkü ülkenin geleceğine dair büyük kaygıları var. HDP baraj altında kalırsa 70’in üzerinde maalesef  milletvekili mevcut yasadan kaynaklı AKParti’ye gidecek. HDP’nin barajı aşması gerektiğini belirtiyorlar. Bu da HDP’nin bu süreçte  Türkiye’de demokrasinin lokomotifi olduğunun göstergesidir” dedi.

HDP BÜTÜN FARKLILIKLARI ÇATISI ALTINDA TOPLAYABİLEN PARTİDİR

Ziyarette konuşan HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç ise, HDP’nin Mevlana ruhuyla Türkiye’de bütün farklılıkları ve renkleri çatısı altında topladığını belirterek, “HDP Mevlana ruhuyla Türkiye’de bütün farklılıkları, renkleri çatısı altında toplayabilen bir partidir. 24 Haziranda Türkiye’deki demokrasi mücadelesinde HDP zaferle ayrılacak” dedi. BAHRİ UÇAR