Gaziantep HDP Milletvekili adayı Berivan Şimşek Özpolat, "24 Haziran seçimlerinde  Gaziantep’te 3 milletvekili çıkararak kentteki siyasi dengeleri yeniden kurgulayacağız” dedi.Özpolat, diğer adaylarla birlikte ilçe, belde ve köy gezilerinin yanı sıra Gaziantep kent merkezinde ziyaretlerini artırdıklarını söyledi.

Seçim çalışmaları sırasında yaşanan ekonomik krizi daha iyi gözlemlediklerini ifade eden Özpolat Gaziantep’in çok sayıda probleminin olduğunu, bu problemlerin Türkiye iktidar olan gücün politikalarından ayrı değerlendirilemeyeceğine değindi.

Özpolat ” Biz Antep olarak sanayi ve işçi kentiyiz. İhracatta Türkiye’nin sayılı kentlerinden biriyiz ama maalesef hükümetin yanlış ekonomi politikaları ile sanayicimiz kredi, işçimiz ise borç batağındadır” diye konuştu.

“Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sıkça karşılaştığımız kiralık veya satılık fabrikalar ekonominin iyi olduğunu mu gösteriyor?” diyen soran Özpolat hükümetin ekonomi politikalarının iflas ettiğini söyledi.

Üreticinin artan dolarla birlikte üretim maliyetinin arttığını vurgulayan Özpolat bu durumun tüketiciye yansıdığını belirtti.

AKParti iktidarının ulusal ve uluslararası tercihlerinin maliyetini yaşadıklarını söyleyen Özpolat” hükümetin aldığı siyasal ve ekonomik yanlış kararlar Antep’te ihracatçıyı, köyde çiftçiyi, pazarda Ayşe teyzeyi kısaca hepimizi derinden etkilemektedir” dedi.

Seçimlerde hedefledikleri oy oranı hakkında da açıklamalarda bulunan Berivan Özpolat Şimşek şöyle konuştu:

HDP’nin oyu anket şirketlerini rakamlarıyla belirlenecek durumda değil fakat biz Antep’te 3 milletvekilini almaya çalışacağız. Hedefimiz 3 vekildir. İnsanlar demokratik tercihlerini bile açıklayamayacak ya da yanlış açıklayacak kadar sistemden korkmaya başladı. Çünkü hükümet faklı düşünen her cepheye karşı uyduruk bir hukukla yaptırım uyguluyor.

Biz sahada dolaşanlar olarak şunu net bir şekilde görüyoruz. İnsanlarımız siyasetin artık değişmesini istiyor. Huzur ve ekmek istiyor. Kürt sorununda çözüm sürecine geri dönülmesini istiyor. Çünkü çözüm sürecinin sonlandırılmasıyla ortaya çıkan maliyeti herkes gördü. AHMET ASLAN