Eğitimden önce, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Çete ile 14 hakim ve savcı adayı, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emre Köksalan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret ve işbirliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Çete, hakim ve savcı adaylarının alacakları eğitimi önemsediğini belirtirken, Gaziantep Üniversitesiyle işbirliklerinin süreceğine değindi.

HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

GAÜN İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emre Köksalan ise, güçlü bir akademik kadrolarının olduğunu vurgularken, iletişim alanıyla ilgili bölgedeki ve Gaziantep'teki kurumlarla işbirliklerinin artacağının altını çizdi. Prof. Dr. Köksalan, 'Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Çete ile iletişim alanıyla ilgili yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alış-verişinde bulunduk. Karşılıklı olarak ne tür kurumsal katkılar sağlayacağımızı konuştuk. Hakim ve savcı adaylarının alacakları eğitimle, görev yerlerinde karşılaşabilecekleri iletişimle ilgili sorun ve konularda daha donanımlı hale gelebileceklerine imkan tanımış olduğunu düşünüyorum. Bu iş birlikleri sadece adliye ve adaletle ilgili değil ilerleyen zamanlarda çoğalarak bölgemizin ve şehrimizin diğer kurumlarıyla da artarak devam edecek. İletişim Fakültesi olarak her türlü işbirliğine açığız' şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrasında, GAÜN İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Şahan tarafından, hakim ve savcı adaylarına 'İletişim ve Protokol' eğitimi verildi.