Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) kuruluşunun 10. yılına özel muhteşem bir “Bilim, Kültür ve Sanat Festivali”ne hazırlanıyor. 9-11 Mayıs tarihleri arasında üç gün sürecek olan 10. Yıl HKÜFEST’in başlamasına sayılı günler kala ilgi ve heyecanın oldukça büyük olduğu gözleniyor.

ÜÇ GÜN SÜRECEK FESTİVALDE BİRBİRİNDEN ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILACAK

HKÜ 10. yıl Bilim, Kültür ve Sanat Festivali “HKÜFEST” kapsamında en özel programlar için geri sayım başladı. Üç gün sürecek olan festivalin ilk günü; bilimsel sempozyum, resim sergisi, golf turnuvası, akıl oyunları, müzik kulübü konseri, dilek feneri şenliği, futbol ve masa tenisi final müsabakalarıyla gün boyu devam edecek.

HKÜ ilk güne özel; “HKÜ Kültür ve Sanat Merkezi”ninaçılışınıda yapacak. Ayrıca, kendine özel tasarımlarıyla dünyaya açılan ve bir marka haline gelen İç Mimar Şafak Cak, HKÜFEST’in ilk gününde katılımcılarla özel bir söyleşi yapacak.

DÜNYACA ÜNLÜ RESSAM AHMET GÜNEŞTEKİN VE ESERLERİ HKÜFEST’TE

Festivalde açılacak bir sergide Dünyaca Ünlü Ressam Ahmet Güneştekin’in birbirinden değerli 11 eseri sergilenecek. Sergiye ve festivalin açılışına katılacak olan Güneştekin, eserleriyle ilgili çeşitli konularda anlatımlarda bulunacak. Resim severler tarafından Güneştekin’in eserlerinde, renkleri ve formları simetrik ve asimetrik biçimlerde kurgulandığı, estetik anlayışını karşıtlıklar ve geçişli yöntemler üzerine inşa ettiği yorumlanıyor. Ayrıca hayal gücünün ve yaratıcı hayallerin benzer sembolik bir sistem olarak çalışan kültürlerle olan ilişkisini, bu yöntemler üzerinden okumayı tercih ettiği belirtiliyor.

ÜNLÜ SANATÇILAR HANDE YENER VE FETTAH CAN, HKÜFEST’TE SAHNE ALACAK

Birbirinden özel çeşitli etkinliklerin yapılacağı festivalde, ünlü sanatçılar Hande Yener ve Fettah Can izleyicilere keyifli dakikalar yaşatmak için sahne alacak. Ünlü sanatçılar Yener ve Can, konserleriyle coşkulu kalabalığa unutulmaz anlar ve hoşça vakit yaşatmak için HKÜ Kampüsünde konser verecek.

Festivaller sadece konser ile sınırlı kalmayacak, HKÜ Kampüsü çerçevesinde birçok sanatsal ve sportif etkinlik hayata geçecek. İlk günde yapılan çeşitli etkinliğin yanında iki ve üçüncü günde birçok etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında; spagetti köprü yarışması,filmgöserimleri, baklava yeme yarışı, ebru sanatı gösterisi gibi çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Konserler ile ilgili açıklamalar yapan yetkililer, Fettah Can konserinin festivalin ikinci günü, Hande Yener konserinin ise festivalin üçüncü günü yapılacağını açıkladı. BÜLTEN